- Shit. Det her er et stort valg

Per fra Nøtterøy var 18 år. Det var helg. Nok en gang satt han på fest. Så tenkte han at livet måtte være mer enn dette. Han begynte å lete etter en religion. Foreldrene hans hadde sikkert syntes det var ålreit om han ble kristen. Men Per er ikke en sånn som gjør som mora hans sier. I dag er han muslim og heter Yousef.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Da han begynte å lete i ulike religioner etter verdier som kunne passe for ham, startet han med islam. Han tenkte på alt det negative han hadde hørt om islam.

- Jeg ville bli fort ferdig, og tenkte å starte med det jeg kunne utelukke først. I stedet ble det endeløse timer med diskusjoner på islam.no, og til slutt ble jeg invitert til en moské. Det ble en åtte timers samtale med en imam.

Mer å lese, samt laste ned, her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...