Prest i kraftig motvind etter terrorkronikk

Det fredelige multikulturelle samfund er en utopi, og det er terroristen Anders Breiviks handlinger et eksempel på. Sådan argumenterede sognepræst Sørine Gotfredsen i en kronik i sidste uge

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Præst og journalist Sørine Gotfredsen er havnet i et gevaldigt stormvejr i kølvandet på tragedien i Norge for 11 dage siden.

I en kronik, ”Lad os bruge Anders Breivik rigtigt”, i Berlingske Tidende i lørdags argumenterer hun for, at et lykkeligt multikulturelt samfund med kristne og muslimer er ren utopi – og at multikulturalismen kan forklare tilsyneladende ubegribelige aktioner som Anders Breiviks.

Hendes synspunkter har på få dage affødt en sand læserstorm med flere end 1100 læserkommentarer, hovedsageligt kritiske, til kronikken, hvor Sørine Gotfredsen blandt andet skriver:

”Opfindelsen af det gode multikulturelle menneske er som formel for en hel nation en farlig fantasi, der kan fremprovokere frygtelige kræfter, fordi den negligerer den enkeltes behov for at føle sig tryg i sin egen kultur.”

Les hele saken http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/427311:Kirke---tro--Praest-i-kraftig-modvind-efter-terrorkronik

Nei, prestefrua, slike påstander mangler et gedigent moment. Den delen av begrepet "kultur" som splitter folk, er religionsdelen. Andre kulturelle forskjeller skaper ikke nødvendigvis krig og hat mellom folk. Det som "det multikulturelle samfunn" har av problemer, ligger hos religionene. Andre forskjeller er ikke problemer, bare utfordringer.
.

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...