Prest i kraftig motvind etter terrorkronikk

Det fredelige multikulturelle samfund er en utopi, og det er terroristen Anders Breiviks handlinger et eksempel på. Sådan argumenterede sognepræst Sørine Gotfredsen i en kronik i sidste uge

Præst og journalist Sørine Gotfredsen er havnet i et gevaldigt stormvejr i kølvandet på tragedien i Norge for 11 dage siden.

I en kronik, ”Lad os bruge Anders Breivik rigtigt”, i Berlingske Tidende i lørdags argumenterer hun for, at et lykkeligt multikulturelt samfund med kristne og muslimer er ren utopi – og at multikulturalismen kan forklare tilsyneladende ubegribelige aktioner som Anders Breiviks.

Hendes synspunkter har på få dage affødt en sand læserstorm med flere end 1100 læserkommentarer, hovedsageligt kritiske, til kronikken, hvor Sørine Gotfredsen blandt andet skriver:

”Opfindelsen af det gode multikulturelle menneske er som formel for en hel nation en farlig fantasi, der kan fremprovokere frygtelige kræfter, fordi den negligerer den enkeltes behov for at føle sig tryg i sin egen kultur.”

Les hele saken http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/427311:Kirke---tro--Praest-i-kraftig-modvind-efter-terrorkronik

Nei, prestefrua, slike påstander mangler et gedigent moment. Den delen av begrepet "kultur" som splitter folk, er religionsdelen. Andre kulturelle forskjeller skaper ikke nødvendigvis krig og hat mellom folk. Det som "det multikulturelle samfunn" har av problemer, ligger hos religionene. Andre forskjeller er ikke problemer, bare utfordringer.
.

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse