To bygginger som må kunne sees parallelt

 

Alta: Nordlyskatedralen. Tromsø: Moské.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Sakene leses hhv her og her.

Begge sakene skaper engasjement: I Alta er de sjokkerte over at bygningen (se bildet) er forseslått IKKE bygd.
I Trømsø er det mange som IKKE vil ha denne bygningen.

Moskéen vil ikke engang koste Norge en krone, katedralen er oppe i over hundre millioner, som må betales av Alta kommune.

Vi sitter igjen med en liten bismak her.
Kan noen fortelle oss hvorfor en moské med minaret er så mye verre enn en katedral, om det IKKE er fordi det er en islamsk bygning?

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...