Domsstolsjef åpner for å gi shariadomstoler plass i Norge

Lederen for Domstoladministrasjonen vil gi muslimske konflitråd makt og offisiell status i Norge, men blir kontant avvist av justisministeren.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Søndag skrev NRK.no at det i Storbritannia er shariadomstoler som dømmer britiske muslimer.

De fungerer side om side med vanlige domstoler - og med velsignelse fra myndighetene.

– Ut fra det vi har sett så går det på megling mellom folk og fremstår ikke som noen trussel eller noe spesielt skummelt, sier Tor Langbach, direktør ved Domstolsadminstrasjonen i Norge, til NRK på spørsmål om dette også kan være aktuelt i Norge.

Langbach er den administrative sjefen for norske domstoler, og peker på at ordet sharia har en egen negativ klang i den norske debatten.

– Man forbinder shariarett med avhugging av hender på tyver og sånt, men det er jo ikke den formen som det er snakk om, sier Tor Langbach til NRK.

Nestleder ved Minhaj konflikråd i Oslo, Zaeem Shaukat, forklarer hvilke saker der han mener at sharia-lovgivning kan være viktig for en del i Norge.

– I ekteskapssaker eller når det gjelder saker mellom skole og hjem og innad i skolen, sier Zaeem Shaukat til NRK.
Avvises kontant

Langbach tar til orde for at myndighetene utreder hvordan sharia-domstoler kan inkorporeres i norske domstoler.

– Det er ville vært hensiktsmessig med et politisk engasjement som ser litt nøkternt på hva dette faktisk er, sier direktør ved Domstolsadminstrasjonen i Norge, Tor Langbach, til NRK.

Forslaget blir imidlertid kontant avvist av justisminister Knut Storberget.

– Friske forslag må også tåle å få friske tilbakeslag. Fra vår side er dette ikke aktuelt, sier en kontant justisminister Knut Storberget til NRK.

Her er saken.

Nei, Langbach, det spiller ingen rolle "hva dette faktisk er"! Vi skal ikke operere med noe som helst gir muligheten til å operere med doble standarder her.
At hvem som helst bruker sine nettverk, religiøse eller andre, til å megle uformelt, er en sak, og helt ok. Derfra til å gi gi andre enn norsk rettsvesen formell makt i hvilken som helst juridisk sammenheng, er borte i staur og vegger hinsides enhver fornuft rabiat galskap. Også for muslimene selv.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn