Brant fakler mot rasisme og hat

Flere steder i landet ble Krystallnatten markert mandag. I Oslo advarte statsråd mot islamofobi, homofobi og trakassering av jødiske barn.

Nyslått barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken holdt appell ved avslutningen av fakkeltoget i hovedstaden.

Han pekte på at hat og vold mot utvalgte grupper ikke er et tilbakelagt fenomen.

– Vi kan spørre hva vi egentlig har lært, fremholdt Lysbakken før han pekte på at det i dag forekommer hat og frykt mot så vel muslimer, homoseksuelle og jødiske barn.

–Vi er her for å si at vi aldri vil akseptere det, mante Lysbakken.

Saken er å lese bl.a. her.

Intet menneske styrt av humanistiske verdier kan være uenig i dette. Vi vil bare påpeke en liten begrepsforvirring.

Vi skal ikke tolerere muslimfobi, men islamfobi er noe helt annet.
Ja til islamfobi, like vel som kristendomsfobi. Ja til religionsfobi.
Vi skal frykte idelogier som er fundamentert så mye på hat, vold og intoleranse. Normalt reagerende mennesker reagerer refleksivt med frykt på slikt.
Menenskene som av ulike grunner har en tilknytning til disse ideologiene skal vi i utgangspunktet være åpne for, men ikke ideologien sjøl.

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse