Brant fakler mot rasisme og hat

Flere steder i landet ble Krystallnatten markert mandag. I Oslo advarte statsråd mot islamofobi, homofobi og trakassering av jødiske barn.

Nyslått barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken holdt appell ved avslutningen av fakkeltoget i hovedstaden.

Han pekte på at hat og vold mot utvalgte grupper ikke er et tilbakelagt fenomen.

– Vi kan spørre hva vi egentlig har lært, fremholdt Lysbakken før han pekte på at det i dag forekommer hat og frykt mot så vel muslimer, homoseksuelle og jødiske barn.

–Vi er her for å si at vi aldri vil akseptere det, mante Lysbakken.

Saken er å lese bl.a. her.

Intet menneske styrt av humanistiske verdier kan være uenig i dette. Vi vil bare påpeke en liten begrepsforvirring.

Vi skal ikke tolerere muslimfobi, men islamfobi er noe helt annet.
Ja til islamfobi, like vel som kristendomsfobi. Ja til religionsfobi.
Vi skal frykte idelogier som er fundamentert så mye på hat, vold og intoleranse. Normalt reagerende mennesker reagerer refleksivt med frykt på slikt.
Menenskene som av ulike grunner har en tilknytning til disse ideologiene skal vi i utgangspunktet være åpne for, men ikke ideologien sjøl.

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse