Brant fakler mot rasisme og hat

Flere steder i landet ble Krystallnatten markert mandag. I Oslo advarte statsråd mot islamofobi, homofobi og trakassering av jødiske barn.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Nyslått barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken holdt appell ved avslutningen av fakkeltoget i hovedstaden.

Han pekte på at hat og vold mot utvalgte grupper ikke er et tilbakelagt fenomen.

– Vi kan spørre hva vi egentlig har lært, fremholdt Lysbakken før han pekte på at det i dag forekommer hat og frykt mot så vel muslimer, homoseksuelle og jødiske barn.

–Vi er her for å si at vi aldri vil akseptere det, mante Lysbakken.

Saken er å lese bl.a. her.

Intet menneske styrt av humanistiske verdier kan være uenig i dette. Vi vil bare påpeke en liten begrepsforvirring.

Vi skal ikke tolerere muslimfobi, men islamfobi er noe helt annet.
Ja til islamfobi, like vel som kristendomsfobi. Ja til religionsfobi.
Vi skal frykte idelogier som er fundamentert så mye på hat, vold og intoleranse. Normalt reagerende mennesker reagerer refleksivt med frykt på slikt.
Menenskene som av ulike grunner har en tilknytning til disse ideologiene skal vi i utgangspunktet være åpne for, men ikke ideologien sjøl.

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.