- Norge er et varmt samfunn som tar godt vare på minoriteter

Rabbiner Joav Melchior og Shoaib Sultan fra Islamsk Råd Norge samtaler om å være religiøs minoritet i Norge.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Åstønn og stønn...!!

"Statskirken gjør at offentligheten ser på religion som noe viktig."

"Det er en stor majoritet i Norge som tilhører statskirken, og [...] ingen problemer så lenge alle religionene likebehandles og staten ikke blander seg inn i kirken."

"da er det et vers i Koranen som sier at det ikke er du, men Gud, som gir tro."

"Et eksempel er at muslimer ikke spiser svinekjøtt. [...] Men da tar man ikke innover seg at dette er et religiøst påbud. Jeg savner av og til en forståelse av religiøsitet som grunnlag for handlinger."

Hele saken er å lese her.

Det er nesten så man blir frista til å gi opp...

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...