Religionskritikk vs fremmedfrykt

Ekstremistiske muslimers trekk og vekst må tas på største alvor. Volden skal bekjempes med riktige midler. Men det blir ingen god strategi å la udokumenterbare påstander og myter legge premissene for denne viktige debatten.

Vi må ikke blande sammen religionskritikk med grums og fremmedfrykt, skriver Sara Azmeh Rasmussen og Mohammad Usman Rana.

Det ble ikke en hvit og fredfull jul i Skandinavia i år. Midt i julerushet smalt to bomber i sentrale Stockholm. En bilbombe eksploderte. Noen minutter senere ble den muslimske selvmordsbomberen, som hadde plantet den og var på vei til et folkefylt sted, sprengt i en sidegate til Drottninggatan av én av seks bomber han hadde rundt livet. En mislykket selvmordsaksjon som kunne fått et katastrofalt utfall preget nyhetsbildet i flere dager. Knapt tre uker senere ble fem menn med opprinnelse i muslimske land pågrepet med automatvåpen. En planlagt massakre i avisen som trykket karikaturene av profeten, Jyllands-Posten, ble hindret av svensk og dansk etterretning.

Les kronikken her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse