Religionskritikk vs fremmedfrykt

Ekstremistiske muslimers trekk og vekst må tas på største alvor. Volden skal bekjempes med riktige midler. Men det blir ingen god strategi å la udokumenterbare påstander og myter legge premissene for denne viktige debatten.

Vi må ikke blande sammen religionskritikk med grums og fremmedfrykt, skriver Sara Azmeh Rasmussen og Mohammad Usman Rana.

Det ble ikke en hvit og fredfull jul i Skandinavia i år. Midt i julerushet smalt to bomber i sentrale Stockholm. En bilbombe eksploderte. Noen minutter senere ble den muslimske selvmordsbomberen, som hadde plantet den og var på vei til et folkefylt sted, sprengt i en sidegate til Drottninggatan av én av seks bomber han hadde rundt livet. En mislykket selvmordsaksjon som kunne fått et katastrofalt utfall preget nyhetsbildet i flere dager. Knapt tre uker senere ble fem menn med opprinnelse i muslimske land pågrepet med automatvåpen. En planlagt massakre i avisen som trykket karikaturene av profeten, Jyllands-Posten, ble hindret av svensk og dansk etterretning.


Les kronikken her.

 

Siste nytt i Hjemme

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

 

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Mener KRLE bereder grunnen for svindlere

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
AnnonseAnnonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!