Religionskritikk vs fremmedfrykt

Ekstremistiske muslimers trekk og vekst må tas på største alvor. Volden skal bekjempes med riktige midler. Men det blir ingen god strategi å la udokumenterbare påstander og myter legge premissene for denne viktige debatten.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Vi må ikke blande sammen religionskritikk med grums og fremmedfrykt, skriver Sara Azmeh Rasmussen og Mohammad Usman Rana.

Det ble ikke en hvit og fredfull jul i Skandinavia i år. Midt i julerushet smalt to bomber i sentrale Stockholm. En bilbombe eksploderte. Noen minutter senere ble den muslimske selvmordsbomberen, som hadde plantet den og var på vei til et folkefylt sted, sprengt i en sidegate til Drottninggatan av én av seks bomber han hadde rundt livet. En mislykket selvmordsaksjon som kunne fått et katastrofalt utfall preget nyhetsbildet i flere dager. Knapt tre uker senere ble fem menn med opprinnelse i muslimske land pågrepet med automatvåpen. En planlagt massakre i avisen som trykket karikaturene av profeten, Jyllands-Posten, ble hindret av svensk og dansk etterretning.

Les kronikken her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...