Brød, dadler og humanisme

Det er kjølig og ganske stille i sentrumsgatene så tidlig på morgenen. Jeg har vært våken lenge og tar en spasertur.

DET HJELPER MOT stress, og da risikerer jeg ikke å komme forsinket til den svært viktige avtalen klokken åtte. Ti minutter før avtalt tid står jeg utenfor kontoret til Islamsk Råd i Calmeyers gate. Jeg ser at bygget er blitt malt i en fin lysgul farge, og tenker tilbake på de fem vinterdagene i februar, da jeg ble sittende på en flekk på fortauet. Alt var da grått. Mørke skyer, betongmur og asfalt. Og en lukket dør.

Les om Sara Azmeh Rasmussens forhåpentligvis endelig avsluttede kamp mot homofobien i det offentlige islamnorge.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse