Brød, dadler og humanisme

Det er kjølig og ganske stille i sentrumsgatene så tidlig på morgenen. Jeg har vært våken lenge og tar en spasertur.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

DET HJELPER MOT stress, og da risikerer jeg ikke å komme forsinket til den svært viktige avtalen klokken åtte. Ti minutter før avtalt tid står jeg utenfor kontoret til Islamsk Råd i Calmeyers gate. Jeg ser at bygget er blitt malt i en fin lysgul farge, og tenker tilbake på de fem vinterdagene i februar, da jeg ble sittende på en flekk på fortauet. Alt var da grått. Mørke skyer, betongmur og asfalt. Og en lukket dør.

Les om Sara Azmeh Rasmussens forhåpentligvis endelig avsluttede kamp mot homofobien i det offentlige islamnorge.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...