Uansvarlige kvinner

Dette er en ny vinkling på hvilke utfordringer islam skaper i vestlig kultur, og ganske interessant!

Mens mannen må betale alle familiens utgifter, bruker mange norske muslimske kvinner egen lønningspose som lommepenger.

Handleturer til Dubai. Hyppige reiser til fremmede land. Store deler av lønningsposen brukt til gullsmykker. Det er ikke snakk om den norske overklassens vaner, men om hverdagen for en god del norske muslimske kvinner.

Idealene for muslimsk familieliv er kjærlig og fullt av omsorg. Men mange av normene rimer dårlig med nordiske likestillingsidealer. Enkelte er også i strid med norsk lov. Som muslimske menns plikt til å underholde familien, og kvinnens rett til å bli underholdt.

Les hele kronikken her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse