Uansvarlige kvinner

Dette er en ny vinkling på hvilke utfordringer islam skaper i vestlig kultur, og ganske interessant!

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Mens mannen må betale alle familiens utgifter, bruker mange norske muslimske kvinner egen lønningspose som lommepenger.

Handleturer til Dubai. Hyppige reiser til fremmede land. Store deler av lønningsposen brukt til gullsmykker. Det er ikke snakk om den norske overklassens vaner, men om hverdagen for en god del norske muslimske kvinner.

Idealene for muslimsk familieliv er kjærlig og fullt av omsorg. Men mange av normene rimer dårlig med nordiske likestillingsidealer. Enkelte er også i strid med norsk lov. Som muslimske menns plikt til å underholde familien, og kvinnens rett til å bli underholdt.

Les hele kronikken her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...