Ber FN stoppe Muhammed-bok

Muslimsk organisasjon ønsker at FN stopper norsk utgivelse av karikaturbok.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Den muslimske organisasjonen Den islamske konferanse ber i et brev til FN om hjelp til å stoppe den norske utgaven av boka «Taushetens tyranni».

Brevet er adressert til generalsekretær Ban Ki-moon. Organisasjonen ber om at FN setter i gang tiltak som kan hindre den norske utgivelsen av den danske redaktøren Flemming Roses essaysamling.

– Boka inneholder tegninger som spotter den islamske profets navn, heter det i brevet, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Forlaget Cappelen Damm har planlagt å gi ut den norske utgaven av «Taushetens tyranni» i starten av juni.

Utgaven vil inneholde en faksimile av de opprinnelige karikaturregningene fra Jyllands-Posten.

– Tegningene er navet i Flemming Roses fortelling, derfor blir de gjengitt, for øvrig sammen med en rekke andre illustrasjoner, har administrerende direktør Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm tidligere sagt til NTB.

Her er mer.

Neimenfysjda...!? Hvordan er det mulig at er land med ytringsfrihet og frihet fra religiøs fanatisme (sånn noenlunde, ihvertfall), kan tillate at det publiseres en bok med tegninger av en mann som levde for mange hundre år siden!??! Skandaløst og rasende krenkende!

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...