Ber FN stoppe Muhammed-bok

Muslimsk organisasjon ønsker at FN stopper norsk utgivelse av karikaturbok.

Den muslimske organisasjonen Den islamske konferanse ber i et brev til FN om hjelp til å stoppe den norske utgaven av boka «Taushetens tyranni».

Brevet er adressert til generalsekretær Ban Ki-moon. Organisasjonen ber om at FN setter i gang tiltak som kan hindre den norske utgivelsen av den danske redaktøren Flemming Roses essaysamling.

– Boka inneholder tegninger som spotter den islamske profets navn, heter det i brevet, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Forlaget Cappelen Damm har planlagt å gi ut den norske utgaven av «Taushetens tyranni» i starten av juni.

Utgaven vil inneholde en faksimile av de opprinnelige karikaturregningene fra Jyllands-Posten.

– Tegningene er navet i Flemming Roses fortelling, derfor blir de gjengitt, for øvrig sammen med en rekke andre illustrasjoner, har administrerende direktør Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm tidligere sagt til NTB.

Her er mer.

Neimenfysjda...!? Hvordan er det mulig at er land med ytringsfrihet og frihet fra religiøs fanatisme (sånn noenlunde, ihvertfall), kan tillate at det publiseres en bok med tegninger av en mann som levde for mange hundre år siden!??! Skandaløst og rasende krenkende!

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse