Toleranse som dreper

Toleranse som dreper

 

-Det forundrer meg at vi i Norge ikke setter oss inn i den religionskritikk som kommer fra enkelte muslimske kvinner og menn.

Jahn Otto Johansen har en kommentar i Aftenposten i dag, som setter fokus på noe vikitg.

"Drap på homofile. Human Rights Watch rapporterte i fjor at en draps- og voldsbølge hadde rammet de homofile i Irak. Hundrevis av menn ble bortført, torturert og voldtatt, og mange ble drept.

I verdens største muslimske land, Indonesia, praktiseres derimot en såkalt «regnbue-islam» med et mer tolerant syn på homofile, i skarp kontrast til Irak, Iran og Afghanistan.

Tilfellet Indonesia viser at vi ikke skal skjære alle muslimer over én kam. Det er like store variasjoner blant muslimene som det er innen den kristne verden. De aller flest muslimer jeg ble kjent med under mine mange opphold i Midtøsten, var snille, tolerante og gjestfrie mennesker. Og ekstremisme er slett ikke typisk for europeiske muslimer.
En kamp på liv og død.

Men det er en kjensgjerning at i mange muslimske land kjemper feminister en kamp på liv og død, og de trues også hos oss. Blant de modige kvinner som har tatt opp kampen, bør nevnes Taslima Nasrin, Nawal El Saadawi, Shirim Ebadi, Ayaan Hirsi Ali, Necla Keskin, Seyran Ates og Serap Cileli. De har skrevet viktige bøker, mange av dem oversatt til norsk.

Serap Ciceli sier: «I Europa er dere altfor tause om kvinneundertrykkelsen i islam... Jeg pleier å si at dere dreper oss med deres toleranse!»
Modige kvinner.

Hvorfor går ikke norske feminister og venstreradikale i tog for disse modige kvinner?

Og hvorfor er det ikke demonstrasjoner mot det homofobiske gufs fra fortiden?

Lederen for det selvbestaltede Europas Fatwaråd, Yusuf al-Qaradawi, har tatt til orde for at homofile kan drepes.

Under striden om Muhammed-karikaturene møtte domprost Olav Dag Hauge og hans UD-støttede delegasjon Yusuf al-Qaradawi. Domprosten sa den gang at han hadde fått et positivt inntrykk av den muslimske lærde, men hadde åpenbart ikke lest hans hjemmesider, som oser av antisemittisme, kvinneundertrykkelse og hat til homofile. Svært sent uttrykker domprosten nå betenkeligheter. "

Resten leser du her.

(Litt info om nevnte Serap Cileli (tatt fra Human Rights Service:

Tyrkisktyske Serap Cileli er den fremste stemmen i Tyskland i kampen for å sette æresdrap på den offentlige dagsordenen. I vår bok fra 2003, Feminin integrering, intervjuet vi Serap Cileli. Hun forteller om sine egne erfaringer da hun 12 år gammel ble forlovet og tre år senere ble tvangsgiftet med en 10 år eldre mann i Tyrkia. Cileli har registrert over 70 æresdrap i Tyskland i perioden 1995 - 2003.

Knyttet til æresdrapet på en tysktyrkiske 23-årig mor og muslimske elever som støtter drapet, presenterer Spiegel en fyldig reportasje der den grimme realiteten ikke fornektes. Under tittelen, ”Hora levde som en tysker”, fortelles det om mødre som peker ut unge sønner til å drepe søsteren, fordi de vet at tyske domstoler gir ungdom lavere straffer. Guttene kåres til ”æreshelter” i miljøene, miljø som mer og mer islamiseres, og der selv smågutter kontrollerer jenter inn i sløret.

Forkjemperen for muslimske kvinner, Serap Cileli, peker på dette makabre paradokset:

- Det måtte et drap til på en hvit mann som forsvarte oss muslimske kvinner, før media våknet. Men hvor mange kvinner døde før han?

Serap Cilelis hjemmeside finner du her.

Hennes kamprop er: Wir sind eure Töchter, nicht eure Ehre. Vi er deres døtre, ikke deres ære.)

Forøvrig finner du Human Rights Service sine hjemmesider her.

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse