- Märthas engler er vrøvl, sier mann i kjole som tror på jomfrufødsel

En mann som mener en feiloversatt bok skrevet for nesten 2000 år siden er den mest pålitelige guiden til det moderne liv, kaller Märtha Louises forslag om å sende engler til Japan for “vrøvl”.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Mannens utsagn på Facebook i går ble tatt på alvor og gjengitt i riksdekkende medier på tross av at han hver søndag ikler seg kjole og hevder en usynlig mann i himmelen kan se deg til enhver tid, også når du er på do.

- Mener Märtha Louise at englene sov eller var på ferie da tragedien skjedde? spurte mannen, som mener man kan spise kroppen til en mann som levde for lenge, lenge siden ved å putte noen spesielle kjeks i munnen og dermed takke ham for at han døde for å utslette synden som oppsto da en kvinne spiste et eple.

- Det ville jo nesten være like sprøtt som å mene at… Gud sov under jordskjelvet og ingen kom på å vekke ham med bønn?

- Det en viktig forskjell mellom å mene at det hjelper å be for noen og å sende engler. Kjempekjempeforskjell.

- Jeg kommer sikkert på hva det er i morgen, skrev mannen som er kjent for å hevde at Gud både er allvitende, allmektig og god, selv om han tydeligvis ikke orket å stoppe jordskjelvet i Japan.

Samtidig meldes det fra offisielt hold at Guds veier den siste tiden er blitt så uransakelige at det skal være aktuelt å be om ransakelsesordre.

(Her har vi vært så frekke at vi har gjengitt hele saken, uten å be forfatteren om tillatelse. Det er ikke manglende respekt som er årsaken, heller tvertimot, denne oppfatter vi som bortimot genial!
Den er skrevet av Synne Starvik i OpplysningsKontoret, og finnes originalt her.

Siste nytt i Hjemme

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn