- Märthas engler er vrøvl, sier mann i kjole som tror på jomfrufødsel

En mann som mener en feiloversatt bok skrevet for nesten 2000 år siden er den mest pålitelige guiden til det moderne liv, kaller Märtha Louises forslag om å sende engler til Japan for “vrøvl”.

Mannens utsagn på Facebook i går ble tatt på alvor og gjengitt i riksdekkende medier på tross av at han hver søndag ikler seg kjole og hevder en usynlig mann i himmelen kan se deg til enhver tid, også når du er på do.

- Mener Märtha Louise at englene sov eller var på ferie da tragedien skjedde? spurte mannen, som mener man kan spise kroppen til en mann som levde for lenge, lenge siden ved å putte noen spesielle kjeks i munnen og dermed takke ham for at han døde for å utslette synden som oppsto da en kvinne spiste et eple.

- Det ville jo nesten være like sprøtt som å mene at… Gud sov under jordskjelvet og ingen kom på å vekke ham med bønn?

- Det en viktig forskjell mellom å mene at det hjelper å be for noen og å sende engler. Kjempekjempeforskjell.

- Jeg kommer sikkert på hva det er i morgen, skrev mannen som er kjent for å hevde at Gud både er allvitende, allmektig og god, selv om han tydeligvis ikke orket å stoppe jordskjelvet i Japan.

Samtidig meldes det fra offisielt hold at Guds veier den siste tiden er blitt så uransakelige at det skal være aktuelt å be om ransakelsesordre.

(Her har vi vært så frekke at vi har gjengitt hele saken, uten å be forfatteren om tillatelse. Det er ikke manglende respekt som er årsaken, heller tvertimot, denne oppfatter vi som bortimot genial!
Den er skrevet av Synne Starvik i OpplysningsKontoret, og finnes originalt her.

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse