Ny muslimsk litteraturforskning:

Ibsens Nora kommer til å brenne i helvete

Imam Ruhollah Kahlad presenterte søndag sine siste litterære funn for en samlet gruppe ungdommer. Han mener å ha påvist noe ingen andre litteraturforskere har forstått om Nora skjebne.

– Dere har kanskje lest «Et dukkehjem» på skolen, men ingen har fortalt dere at Nora brenner i helvete for sitt syndige valg. Pinen opplever hun nå for sviket mot sin rettmessige mann Torvald, sa Kahlad på søndag.

Ruhollah gjorde oppdagelsen etter å ha brukt sin religiøse lærdom som tolkningsgrunnlag, og avdekket med dette et til nå oversett aspekt ved teaterstykket.

– Jeg advarer dere sterkt mot å bygge et dukkehjem uten skikkelige dører som kan låses hver gang mannen går ut. Jeg tror ikke bokens mange lesere er klar over konsekvensene Noras valg får for henne, fortsatte han.

Imamen fortalte at han selv ikke har lest stykket på grunn av dens amoralske innhold, men uttalte seg på et generelt litteraturvitenskaplig grunnlag.

– Det er viktig å bedømme boken ut i fra setningene som står på dens omslag. Vaskeseddelen fortalte at det var et drama om en kvinne fanget i et ulykkelig forhold. Med andre ord: en vantro kvinne.

Imamen har fått støtte fra flere kristne medieforskere som har kommet frem til liknende funn. Christian Bjelleland ved Institutt for kristen medievitenskap utdyper:

– Kahlads forskning fremstår som solid. Det virker sannsynlig at Nora må leve en evighet i helvetes flammer, på samme måte som programlederne i Trekant.

(Fra Aftenpostens 5. statsmakt.)

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse