«Hele Norge» tror på et liv etter døden

Over fire millioner nordmenn er medlem av et trossamfunn som tror på et liv etter døden. Hvorfor fremstår da prinsesse Märtha Louise som så spesiell?

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Aftenposten har tatt kontakt med fem trossamfunn - hvor over 4 millioner nordmenn er medlem - og spurt hva de tror skjer etter døden. Fortsetter livet i en annen form og er det mulig å få kontakt?

Prinsesse Märtha Louise måtte nylig gå til det skritt å beklage at hun hadde sagt at det var «lett» å få kontakt med de døde. For mens kirken beholdt en relativ ro da hun fortalte at hun kunne snakke med engler, ble flere biskoper rystet over den påståtte kontakten med de døde. Det er en verden vi ikke har noe med, mener biskop i Tunsberg, Laila Riksaasen Dahl.
Rar eller åpen?

Men er ikke religionene til nettopp for de store spørsmålene – for evigheten? «Märtha tar feil», sa dekan Trygve Wyller i en debatt på NRK2. Betyr det at han vet hva som er rett? Kan det tenkes at det eneste som gjør at prinsesse Märtha Louise fremstår som ekstraordinær for noen og pussig for andre, er at man innenfor de store religionene sjelden spesifiserer hva man tror på?

Aftenposten har snakket med representanter for fem trossamfunn i Norge for å få svar på hva de tenker om følgende:

Les hva som skjer etter døden her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn