«Hele Norge» tror på et liv etter døden

Over fire millioner nordmenn er medlem av et trossamfunn som tror på et liv etter døden. Hvorfor fremstår da prinsesse Märtha Louise som så spesiell?

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Aftenposten har tatt kontakt med fem trossamfunn - hvor over 4 millioner nordmenn er medlem - og spurt hva de tror skjer etter døden. Fortsetter livet i en annen form og er det mulig å få kontakt?

Prinsesse Märtha Louise måtte nylig gå til det skritt å beklage at hun hadde sagt at det var «lett» å få kontakt med de døde. For mens kirken beholdt en relativ ro da hun fortalte at hun kunne snakke med engler, ble flere biskoper rystet over den påståtte kontakten med de døde. Det er en verden vi ikke har noe med, mener biskop i Tunsberg, Laila Riksaasen Dahl.
Rar eller åpen?

Men er ikke religionene til nettopp for de store spørsmålene – for evigheten? «Märtha tar feil», sa dekan Trygve Wyller i en debatt på NRK2. Betyr det at han vet hva som er rett? Kan det tenkes at det eneste som gjør at prinsesse Märtha Louise fremstår som ekstraordinær for noen og pussig for andre, er at man innenfor de store religionene sjelden spesifiserer hva man tror på?

Aftenposten har snakket med representanter for fem trossamfunn i Norge for å få svar på hva de tenker om følgende:

Les hva som skjer etter døden her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.