«Hele Norge» tror på et liv etter døden

Over fire millioner nordmenn er medlem av et trossamfunn som tror på et liv etter døden. Hvorfor fremstår da prinsesse Märtha Louise som så spesiell?

Aftenposten har tatt kontakt med fem trossamfunn - hvor over 4 millioner nordmenn er medlem - og spurt hva de tror skjer etter døden. Fortsetter livet i en annen form og er det mulig å få kontakt?

Prinsesse Märtha Louise måtte nylig gå til det skritt å beklage at hun hadde sagt at det var «lett» å få kontakt med de døde. For mens kirken beholdt en relativ ro da hun fortalte at hun kunne snakke med engler, ble flere biskoper rystet over den påståtte kontakten med de døde. Det er en verden vi ikke har noe med, mener biskop i Tunsberg, Laila Riksaasen Dahl.
Rar eller åpen?

Men er ikke religionene til nettopp for de store spørsmålene – for evigheten? «Märtha tar feil», sa dekan Trygve Wyller i en debatt på NRK2. Betyr det at han vet hva som er rett? Kan det tenkes at det eneste som gjør at prinsesse Märtha Louise fremstår som ekstraordinær for noen og pussig for andre, er at man innenfor de store religionene sjelden spesifiserer hva man tror på?

Aftenposten har snakket med representanter for fem trossamfunn i Norge for å få svar på hva de tenker om følgende:

Les hva som skjer etter døden her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse