Gateprest klager inn tv2.no for Mayakalenderen

Jan Christian Kielland har klaget tv2.no inn for PFU for å spekulativt skape unødig frykt om Mayakalenderen og «verdens undergang» 21. desember 2012.

Bakgrunnen for klagen er en artikkel hos storm.no og tv2.no fra onsdag, «En måned til verden går under», som handler om teorien om at Mayakalenderen sier at verden skal gå under 21.desember 2012, altså om under en måned.

Mennesker leser denne artikkelen fordi de er redde, og de blir enda reddere. Storm.no ser ut til å spekulere i dette, sier Kielland.

Wtf?!!?
Hva er problemet her? At det er en spesifikk dato??
Tør man gjøre den dobbeltmoralske gatepresten oppmerksom på hva slags faenskap som står i hans eget trosverk? Om evig pine, og helvete, og dommedager i hytt og gevær??
Men det er vel ikke like ille,det, for det er bare "den kristne kulturarven"??

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse