Gateprest klager inn tv2.no for Mayakalenderen

Jan Christian Kielland har klaget tv2.no inn for PFU for å spekulativt skape unødig frykt om Mayakalenderen og «verdens undergang» 21. desember 2012.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Bakgrunnen for klagen er en artikkel hos storm.no og tv2.no fra onsdag, «En måned til verden går under», som handler om teorien om at Mayakalenderen sier at verden skal gå under 21.desember 2012, altså om under en måned.

Mennesker leser denne artikkelen fordi de er redde, og de blir enda reddere. Storm.no ser ut til å spekulere i dette, sier Kielland.

Wtf?!!?
Hva er problemet her? At det er en spesifikk dato??
Tør man gjøre den dobbeltmoralske gatepresten oppmerksom på hva slags faenskap som står i hans eget trosverk? Om evig pine, og helvete, og dommedager i hytt og gevær??
Men det er vel ikke like ille,det, for det er bare "den kristne kulturarven"??

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.