Frekkhetens nådegave

Og så skjønner ikke folk behovet for organisasjoner som Hedningsamfunnet?

Opplysningsvesenets fond har de siste fem årene opparbeidet seg et overskudd på 1.144 millioner kroner (etter å ha utbetalt støtte til kirken). Dette er penger som skal brukes på DnK. Samme fondet håver inn penger på å leie ut til blant annet kommunene. Likevel må de samme kommunene betale for vedlikehold av kirkebyggene.

Onsdag starter Kirkemøtet, og det har fremkommet forslag om at staten må overta mer av det økonomiske ansvaret for kirkebyggene.

Staten skal altså betale, men ikke eie.
DnK skal fristilles, men slippe det økonomiske ansvaret, SAMTIDIG som OVF sitter på milliardinntekter.

Nettavisen har en god gjennomgang av denne saken i dag. Les den her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse