Frekkhetens nådegave

Og så skjønner ikke folk behovet for organisasjoner som Hedningsamfunnet?

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Opplysningsvesenets fond har de siste fem årene opparbeidet seg et overskudd på 1.144 millioner kroner (etter å ha utbetalt støtte til kirken). Dette er penger som skal brukes på DnK. Samme fondet håver inn penger på å leie ut til blant annet kommunene. Likevel må de samme kommunene betale for vedlikehold av kirkebyggene.

Onsdag starter Kirkemøtet, og det har fremkommet forslag om at staten må overta mer av det økonomiske ansvaret for kirkebyggene.

Staten skal altså betale, men ikke eie.
DnK skal fristilles, men slippe det økonomiske ansvaret, SAMTIDIG som OVF sitter på milliardinntekter.

Nettavisen har en god gjennomgang av denne saken i dag. Les den her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...