"Fra folkebevegelse til sekt"

Snittalderen i misjonsforeningene har økt kraftig, og antallet foreninger er mye over halvert.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Utviklingen illustreres på følgende måte: De siste 20 årene har gaveinntektene til NMS økt med 7 prosent. I samme periode har lønnsnivået i Norge økt med 130 prosent. Det betyr at pengene på langt nær rekker like langt som før, og konsekvensen har vært store underskudd. I fjor var det på 15,7 millioner kroner.

Det er vanskelig å vri seg unna realitetene, ifølge ledelsen i NMS. Ikke bare blir det færre misjonskvinner og foreninger. De som er igjen blir eldre og eldre. For ti år siden avslørte en undersøkelse at giverne til Misjonsselskapet var gjennomsnittlig vel 72 år. Nå anslår organisasjonen selv at snittalderen kanskje er ti år høyere.

Snuoperasjonen skal gjøres i en tid da misjonsbevegelser, ifølge organisasjonene selv, blir møtt med stadig større skepsis fra stadig større grupper i det norske samfunnet. Leif Hadland har i en spissformulering beskrevet utviklingen på følgende måte: «Fra folkebevegelse til sekt».

– Det å drive misjon og å prøve å omvende andre mennesker til å tro på det en selv tror på, er ikke lenger så akseptert i Norge, sier stipendiat Tjelle.

Her er saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn