"Fra folkebevegelse til sekt"

Snittalderen i misjonsforeningene har økt kraftig, og antallet foreninger er mye over halvert.

Utviklingen illustreres på følgende måte: De siste 20 årene har gaveinntektene til NMS økt med 7 prosent. I samme periode har lønnsnivået i Norge økt med 130 prosent. Det betyr at pengene på langt nær rekker like langt som før, og konsekvensen har vært store underskudd. I fjor var det på 15,7 millioner kroner.

Det er vanskelig å vri seg unna realitetene, ifølge ledelsen i NMS. Ikke bare blir det færre misjonskvinner og foreninger. De som er igjen blir eldre og eldre. For ti år siden avslørte en undersøkelse at giverne til Misjonsselskapet var gjennomsnittlig vel 72 år. Nå anslår organisasjonen selv at snittalderen kanskje er ti år høyere.

Snuoperasjonen skal gjøres i en tid da misjonsbevegelser, ifølge organisasjonene selv, blir møtt med stadig større skepsis fra stadig større grupper i det norske samfunnet. Leif Hadland har i en spissformulering beskrevet utviklingen på følgende måte: «Fra folkebevegelse til sekt».

– Det å drive misjon og å prøve å omvende andre mennesker til å tro på det en selv tror på, er ikke lenger så akseptert i Norge, sier stipendiat Tjelle.

Her er saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse