Mer om Porsgrunn

Vardens dekning av saken om Noas Ark

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2016 kl 23:07

Avisa Varden grep kjapt tak i saken om Noas ark, og intervjuet vårt styremedlem Paul Omar Lervåg.
Les saken her.

Her er vårt svar:

Hedningsamfunnet støtter sitt styremedlem Paul Omar Lervåg, og mener at Porsgrunns ordfører har oppført seg svært uforsvarlig i embetet. Robin Martin Kåss avfeier denne saken som smålig og unødvendig, men ignorerer fullstendig folkene bak. Ny-jord kreasjonister som påstår at jorden er kun 6000 år gammel. Dette er den samme type fundamentalister som har drevet propagandaarbeid i Uganda, og skapt en lov som gjør det forbudt å være homofil i landet. Han oppfordrer å gi penger til slike individer, i sin rolle som ordfører. Dette er den type individ Kåss mener at vårt styremedlem bør respektere. Lervåg er homofil selv, og forteller oss at han er dypt sjokkert over hvor lett Kåss avfeier dette som en bagatell.

Hedningsamfunnet, som har fått stor innsikt i saken, og fulgt denne diskusjonen, syns at Telemarks lokalavis vinkler saken litt underlig. Den trekker blant annet fram de mest krasse kommentarene. Den saklige kritikken fikk ikke komme fram, og hele saken virker som mikrofon-journalistikk. Varden gjør en svært slett jobb med å stille Kåss kritiske spørsmål.

Unge Lervåg fortalte oss at journalisten han pratet med påsto at Norge var et kristent land, noe Lervåg avfeide med å svare; "Nyere statistikk viser at ateister er i flertall i Norge, samt at kirke og stat ble erklært skilt 21. Mai 2012. Så journalistens påstand er ganske grunn." Vi kan med godt grunnlag påstå at journalisten var lite nøytral, og vinklet saken etter sin personlige oppfatning.

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

 
Morten Guldberg leder i Hedningsamfunnet og styremedlem i Skepsis

Fritanke.no bringer en sak om vår nyvalgte leder.

Man er imponert...

Historieløs, men på hvilket nivå?

Kaktus, denne gang fysisk

Soleklar kandidat

AnnonseAnnonse