Mer om Porsgrunn

Vardens dekning av saken om Noas Ark

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.04.2016 kl 23:07

Ateistene
Hedningsamfunnet

Avisa Varden grep kjapt tak i saken om Noas ark, og intervjuet vårt styremedlem Paul Omar Lervåg.
Les saken her.

Her er vårt svar:

Hedningsamfunnet støtter sitt styremedlem Paul Omar Lervåg, og mener at Porsgrunns ordfører har oppført seg svært uforsvarlig i embetet. Robin Martin Kåss avfeier denne saken som smålig og unødvendig, men ignorerer fullstendig folkene bak. Ny-jord kreasjonister som påstår at jorden er kun 6000 år gammel. Dette er den samme type fundamentalister som har drevet propagandaarbeid i Uganda, og skapt en lov som gjør det forbudt å være homofil i landet. Han oppfordrer å gi penger til slike individer, i sin rolle som ordfører. Dette er den type individ Kåss mener at vårt styremedlem bør respektere. Lervåg er homofil selv, og forteller oss at han er dypt sjokkert over hvor lett Kåss avfeier dette som en bagatell.

Hedningsamfunnet, som har fått stor innsikt i saken, og fulgt denne diskusjonen, syns at Telemarks lokalavis vinkler saken litt underlig. Den trekker blant annet fram de mest krasse kommentarene. Den saklige kritikken fikk ikke komme fram, og hele saken virker som mikrofon-journalistikk. Varden gjør en svært slett jobb med å stille Kåss kritiske spørsmål.

Unge Lervåg fortalte oss at journalisten han pratet med påsto at Norge var et kristent land, noe Lervåg avfeide med å svare; "Nyere statistikk viser at ateister er i flertall i Norge, samt at kirke og stat ble erklært skilt 21. Mai 2012. Så journalistens påstand er ganske grunn." Vi kan med godt grunnlag påstå at journalisten var lite nøytral, og vinklet saken etter sin personlige oppfatning.

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Fra Fritanke.no