Jesu forhud og andre relikvier

SATURNS RING KNYTTET TIL JESU FORHUD: På 1600-tallet mente en teolog at Jesu forhud kunne ha gått opp til himmelen og blitt til den da nyoppdagede ringen rundt planeten. FOTO: Foto: AFP/NASA/JPL

Som en del av våre lesere vil ha fått med seg, har DnH hatt et arrangement i Trondheim i høst, med Asbjørn Dyrendal som foredragsholder.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Det har vært litt vanskelig å få teksten hans inn i en form som egner seg for trykk på hedning.no, men det er flere som har hatt interesse av temaet hans (som da omhandlet relikvier i diverse utgaver og former).

Det enkleste nå er rett og slett å linke til Dagbladet, som har en større artikkel basert på det som Asbjørn foredro for oss på Studentersamfundet 30.november.
HJer finner du artikkelen.

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...