.

 

.

Fra "gud"stjenesten på radio: "Herren er din vokter; han blunder ikke; skal bevare deg fra alt vondt". Sjelden har "Gud"s ord vært mer malplassert, for ikke å si støtende. (Siden oppdateres jevnlig.)

Sist oppdatert:
27.07.2011 kl 00:22

Sitat: Pernille Nylehn.

En kristen fundamentalist er arrestert for massedrap. Hele nasjonen søker til kirken for trøst. Når skal vi starte debatten? (Henning Evensen)

De som holder alle muslimer ansvarlig for det ekstreme islamister gjør, holder de nå alle kristne ansvarlig for den norske kristne terroristens handlinger? (Morten Rølling)

Her finner du den best formulerte oppsummeringa etter faenskapen 22.7.

Mer fra Tjomlid, en nydelig sak om å verdsette humanismen mer enn det fiktive gudelige i dag.

Om "sorgmonopol".


Og for dem som reagerer på at "slikt ikke passer seg i en sådan stund:

Det som er et tankekors for min del, er at den de facto offisielle minnestunden var i Oslo Domkirke, med en luthersk liturgi, streamet live på statskanalen, gitt autoritet over andre minnestunder i kraft av publikumet tilstede, og utført av den ellers omdiskuterte og til en viss grad hyklerske Kvarme. Jeg har ikke et problem med at luthersk tro tilbys dem som ønsker det som et alternativ, en side-dish, jeg har et problem når det tilbys som hovedrett og presses ned i halsen på alle. Dette burde ikke være vanskelig å forstå, og det bør absolutt ikke sidestilles med en proposisjon om at ateister er hårsåre og/eller trenger psykologhjelp. Det er en hoven og ovenfra og ned holdning jeg ikke setter pris på, en stråmann og et uærlig forsøk på å nedverdige motpartens meninger.

Dette er akkurat en slik situasjon de/vi som støtter kirke/stat skillet ikke ønsker skal kunne skje. I en stat som f.eks Frankrike ville aldri denne litt leie situasjonen oppstått, da de folkevalgte er inneforstått med at når de representerer folket så representerer de alle trosretninger og ingen.

Det er videre ikke slik at jeg, eller de fleste andre kritikere av religion, ønsker å styre hvordan de religiøse lever livet sitt, men det er noe som heter "min frihet begynner der hvor din slutter", og i denne sammenhengen, hvor sikkert en betydelig brøk av de direkte berørte har en annen trosretning en den lutherske, ville det vært mye mer sømmelig å arrangere en offisiell minnestund i en mer nøytral setting hvor fokuset i større grad var på ofrene og de berørte heller enn Jesu ord, den Abrahamske gud og religiøse dogmer.

(Kristian Mosti)

 

Siste nytt i Fra DnH

Orkide og kaktus

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

 
Kaktus til JErna!

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Morten Guldberg leder i Hedningsamfunnet og styremedlem i Skepsis

Morten Guldberg leder i Hedningsamfunnet og styremedlem i Skepsis

Fritanke.no bringer en sak om vår nyvalgte leder.

 
Man er imponert...

Man er imponert...

Historieløs, men på hvilket nivå?

Kaktus, denne gang fysisk

Kaktus, denne gang fysisk

Soleklar kandidat

 
AnnonseAnnonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!