.

 

Fra "gud"stjenesten på radio: "Herren er din vokter; han blunder ikke; skal bevare deg fra alt vondt". Sjelden har "Gud"s ord vært mer malplassert, for ikke å si støtende. (Siden oppdateres jevnlig.)

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2011 kl 00:22

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Gallup

Er det riktig å være kritisk til DnKs rolle under de siste dagers unntakstilstand?

Ja. SPESIELT nå!
Man kan vel ta det opp, men det må ikke få noen hovedrolle akkurat nå.
Samma for meg.
Det kan vel ikke være nødvendig, akkurat nå? Vente litt?
Nei! Det er en tid for alt, akkurat nå er ikke tiden for religionskritikk.

Vis resultat

Sitat: Pernille Nylehn.

En kristen fundamentalist er arrestert for massedrap. Hele nasjonen søker til kirken for trøst. Når skal vi starte debatten? (Henning Evensen)

De som holder alle muslimer ansvarlig for det ekstreme islamister gjør, holder de nå alle kristne ansvarlig for den norske kristne terroristens handlinger? (Morten Rølling)

Her finner du den best formulerte oppsummeringa etter faenskapen 22.7.

Mer fra Tjomlid, en nydelig sak om å verdsette humanismen mer enn det fiktive gudelige i dag.

Om "sorgmonopol".

Og for dem som reagerer på at "slikt ikke passer seg i en sådan stund:

Det som er et tankekors for min del, er at den de facto offisielle minnestunden var i Oslo Domkirke, med en luthersk liturgi, streamet live på statskanalen, gitt autoritet over andre minnestunder i kraft av publikumet tilstede, og utført av den ellers omdiskuterte og til en viss grad hyklerske Kvarme. Jeg har ikke et problem med at luthersk tro tilbys dem som ønsker det som et alternativ, en side-dish, jeg har et problem når det tilbys som hovedrett og presses ned i halsen på alle. Dette burde ikke være vanskelig å forstå, og det bør absolutt ikke sidestilles med en proposisjon om at ateister er hårsåre og/eller trenger psykologhjelp. Det er en hoven og ovenfra og ned holdning jeg ikke setter pris på, en stråmann og et uærlig forsøk på å nedverdige motpartens meninger.

Dette er akkurat en slik situasjon de/vi som støtter kirke/stat skillet ikke ønsker skal kunne skje. I en stat som f.eks Frankrike ville aldri denne litt leie situasjonen oppstått, da de folkevalgte er inneforstått med at når de representerer folket så representerer de alle trosretninger og ingen.

Det er videre ikke slik at jeg, eller de fleste andre kritikere av religion, ønsker å styre hvordan de religiøse lever livet sitt, men det er noe som heter "min frihet begynner der hvor din slutter", og i denne sammenhengen, hvor sikkert en betydelig brøk av de direkte berørte har en annen trosretning en den lutherske, ville det vært mye mer sømmelig å arrangere en offisiell minnestund i en mer nøytral setting hvor fokuset i større grad var på ofrene og de berørte heller enn Jesu ord, den Abrahamske gud og religiøse dogmer.

(Kristian Mosti)

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...