Er det annet enn religion som får folk til å gjøre sånne idiotiske ting?

Trer stålspyd gjennom kinnene for å hedre gudinne.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

I byen Amritsar, helt nord i India, feires nå den hinduistiske gudinnen Mariamman av entusiastiske tilbedere.

Ifølge hinduistisk tro er Mariamman gudinne for blant annet fruktbarhet og helse. Hun fremstilles som et temperamentfullts vesen som forventer mye av sine undersåtter.

De mest innbitte velger å få et stålspyd, eller rettere sagt - en trefork - tredd tvers gjennom kinnene som et tegn på underkastelse og hengivenhet.

Her er saken, og bilder.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...