Høyt, eller lavt?

En av tre tror på påskebudskapet

En undersøkelse som Norsk Gallup har foretatt på vegne av Vårt Land viser at tre av ti nordmenn tror på det budskapet som den kristne påsken står og faller med: Jesu oppstandelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2010 kl 21:56

– Et høyt tall sett i forhold til hvor mange som regelmessig går på gudstjeneste. Et lavt tall tatt i betraktning at åtte av ti nordmenn er medlem av et kristent kirkesamfunn, konkluderer Pål Repstad, religionssosiolog ved Universitetet i Agder.

Fire av ti tror ikke på Jesu oppstandelse, mens tre av ti sier de ikke har noen oppfatning.

Generasjonsforskjellen er tydelig: Jo yngre du er, jo mindre sannsynlig er det at du tror på oppstandelsen. 22 prosent av respondentene under 30 år sier de tror. Tilsvarende sier 26 prosent i aldersgruppen fra 30-39 år at de tror, 25 prosent i aldersgruppen 40-49 år og 41 prosent i aldersgruppen 50+.

Med andre ord er det dobbelt så mange troende blant de eldste som blant de yngste.

Hehttp://www.vl.no/kristenliv/article5042781.ecehttp://www.vl.no/kristenliv/article5042781.ecer kan du lese mer.

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse