Høyt, eller lavt?

En av tre tror på påskebudskapet

En undersøkelse som Norsk Gallup har foretatt på vegne av Vårt Land viser at tre av ti nordmenn tror på det budskapet som den kristne påsken står og faller med: Jesu oppstandelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2010 kl 21:56

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

– Et høyt tall sett i forhold til hvor mange som regelmessig går på gudstjeneste. Et lavt tall tatt i betraktning at åtte av ti nordmenn er medlem av et kristent kirkesamfunn, konkluderer Pål Repstad, religionssosiolog ved Universitetet i Agder.

Fire av ti tror ikke på Jesu oppstandelse, mens tre av ti sier de ikke har noen oppfatning.

Generasjonsforskjellen er tydelig: Jo yngre du er, jo mindre sannsynlig er det at du tror på oppstandelsen. 22 prosent av respondentene under 30 år sier de tror. Tilsvarende sier 26 prosent i aldersgruppen fra 30-39 år at de tror, 25 prosent i aldersgruppen 40-49 år og 41 prosent i aldersgruppen 50+.

Med andre ord er det dobbelt så mange troende blant de eldste som blant de yngste.

Hehttp://www.vl.no/kristenliv/article5042781.ecehttp://www.vl.no/kristenliv/article5042781.ecer kan du lese mer.

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...