'Død er endelig avskjed'

Den erfarne veilederen Ivar August Bye ber kirken ta et oppgjør med forestillingen om at kristne skal møte sine kjære igjen etter døden.

Bye sier han ble forundret over å lese at hver femte nordmann tror det er mulig å oppnå kontakt med døde.

Han mener kirken et stykke på vei legitimerer folkereligiøse forestillinger om livet etter døden, som han mener det ikke finnes dekning for hverken i Bibelen eller i den menneskelige erfaring.

– Kirkens ansvar er å snakke sant om livet og om døden. Det finnes et «allerede nå» og et «ennå ikke» når vi i kirken snakker om evig liv. Og om dette «ennå ikke» er sannheten at det vet vi fint lite om, sier Bye.

Her er saken.

Nå forekommer det oss at kirka SERIØST bør begynne å bli enig med sjøl i en del essensielle saker her!

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse