Bibelen skal selge lamper

FOTO: Fra katalogen "Det bli lys".

– Ingen grunn til å bli forarget, mener prest om Lampemesterens høstkatalog, som er full av bibelske historier i høyst ny innpakning.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Maria og det nyfødte barnet får besøk av de tre vise menn. De bringer ikke gull, røkelse og myrra, men tre klassiske bordlamper til barnet. På et annet bilde skjenker Jesus vann på en restaurant – opplyst av en kreativ pendel i taket, og vannet forvandles til vin i gjestenes glass.

En dramatisk Moses med steintavlene i ene hånden og en «uplight» med sparepærer i den andre.

Maria viser babytøy for en engel under en designerlampe, og kjente bibeltekster blir til reklamebudskap av typen «Enhver blir salig med sin sparepære.»

Dette er noen av de bibelske historiene som skal selge lamper i Danmark denne høsten.

Framtids- og samfunnsforsker Klaus Æ. Mogensen sier til Kristeligt Dablad at fenomenet understreker at de bibelske historier for mange ikke lenger har en dyp religiøs betydning, men kan kan brukes i nye sammenhenger.

Her finner du saken.

Dette er egentlig en litt interessant og viktig utvikling av kristendommen som religion. Den er i ferd med å bli "uhelligifisert", og totalt ufarliggjort. Èn sak er å kunne spøke med religionen, men å kunne bruke den i en sammeheng hvor det så tydelig demonstreres at den ikke har noen som helst appell til respektfullhet og ydmykhet, viser ihvertfall undertegnede at den er i ferd med å bli mytologisk, altså gå over til å bli en sjølsagt, kritikkløst akseptert "sannhet" til å bli "den overtrua folk trudde på før i tida". Alle kjenner historiene, men ingen tror på dem lenger.

På høg tid, kanskje?

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn