Slik vil Idol-Hank frelse norske skolebarn

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen reagerer etter at Idol-Hank har sendt Scientologi-filmer til over 3000 skoler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.11.2011 kl 00:47

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

I april mottok Vennersberg barneskole på Kongsvinger et brev fra Hans-Erik Dyvik Husby og Oslo Peace Program (OPP), sammen med dvd-ene «Veien til lykke» og «Sannheten om stoff». I brevet beskrives «Veien til lykke» som en moralkodeks, som «utelukkende er basert på sunn fornuft og som kan følges av enhver, uavhengig av rase, farge eller tro».

Videre står det at den er skrevet av L Ron Hubbard. Det er grunnleggeren av scientologbevelsen.

Raskt bestemte Vennersberg barneskole seg for å avslå tilbudet om å bruke materialet i undervisningen.

- Det er ingen noen bombe at Hans-Erik Dyvik Husby tilhører scientologbevegelsen, derfor skjønte jeg fort at dette hadde en link dit. Det står ingenting i Kunnskapsløftet, som er vårt læreplanverk, om at vi skal undervise i den tenkemåten, så det var uaktuelt, sier miljølærer Karin Kristoffersen til Dagbladet.

- Sjokkerende
Dagbladet kjenner til at også en ungsomskole på Østlandet har mottatt undervisningspakken. Også den valgte å takke nei. Det fordi de følte at OPP utga seg for å være noen andre enn de er.

Her er mer.

For all del, vi skjønner godt at folk reagerer. Sjøl fikk vi littttttt motstridende vibber her nå. At DnK sprer all verdens idiotisk propaganda til skoler og barnehager er visst ikke like ille...

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester