Skole feirer FN-dagen med gudstjeneste

Ved Dalgård skole i Trondheim feires FN-dagen med bønn, salmesang og preken. – FN står for pluralisme og fellesskap. Dette henger ikke helt sammen, sier Cato Høve, forelder på skolen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.10.2009 kl 02:42

Ateistene
Hedningsamfunnet

Rektor ved Dalgård skole, Torunn Hergum, ser ingen grunn til å ta selvkritikk. Hun sier til Fritanke.no at å markere FN-dagen med en gudstjeneste, er uttrykk for nettopp det mangfoldet FN står for.

- Jeg kan ikke se noe galt i å markere FN-dagen i en kirke. Det oppleves som en naturlig ting å gjøre, med utgangspunkt i Norges kristne kulturarv og tradisjon, og så lenge dette er lovlig, sier Hergum.

Hele saken kan leses på fritanke.no

Så kommer det der med "Norges kristne kulturarv" opp i gjen som argument. Noen som har tips til hvordan få fjernet det begrepet som noe positivt i folks bevissthet?

En annen sak er det merkelige argumentet med at ting er lovlig, og derfor greit.
Masse ting er lovlig, men forkastelige av ulike grunner. Strengt tatt burde relgion ha havnet i den samme kategorien for lenge siden.
"Lovlig, men forkastelig"!

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

 
Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.