Skole feirer FN-dagen med gudstjeneste

Ved Dalgård skole i Trondheim feires FN-dagen med bønn, salmesang og preken. – FN står for pluralisme og fellesskap. Dette henger ikke helt sammen, sier Cato Høve, forelder på skolen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.10.2009 kl 02:42

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Rektor ved Dalgård skole, Torunn Hergum, ser ingen grunn til å ta selvkritikk. Hun sier til Fritanke.no at å markere FN-dagen med en gudstjeneste, er uttrykk for nettopp det mangfoldet FN står for.

- Jeg kan ikke se noe galt i å markere FN-dagen i en kirke. Det oppleves som en naturlig ting å gjøre, med utgangspunkt i Norges kristne kulturarv og tradisjon, og så lenge dette er lovlig, sier Hergum.

Hele saken kan leses på fritanke.no

Så kommer det der med "Norges kristne kulturarv" opp i gjen som argument. Noen som har tips til hvordan få fjernet det begrepet som noe positivt i folks bevissthet?

En annen sak er det merkelige argumentet med at ting er lovlig, og derfor greit.
Masse ting er lovlig, men forkastelige av ulike grunner. Strengt tatt burde relgion ha havnet i den samme kategorien for lenge siden.
"Lovlig, men forkastelig"!

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester