En rektor med stø kurs

Rektor ved Slevik skole i Fredrikstad nekter å sende med elevene informasjon om den kristne Klubben på Slevik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.12.2009 kl 12:15

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Det tverrkirkelige tilbudet har holdt det gående siden 1973. I alle år har det vært et godt samarbeid gjennom skolen og Klubben på Slevik, men nå er det stopp. Den «nye» rektoren har en annen oppfattning en hva som har vært praksis i den lille bygda.
— Vi er svært skuffet og overrasket over rektors beslutning i denne saken, sier Øyvind Karlsen som er en av ildsjelene i Klubben til Fredrikstad Blad.
En av rektors begrunnelser er, ifølge brevet fra Utdanningsdiretoratet, at Klubben avholder fem minutter andakt på sine arrangementer.
Karlsen har klaget rektors vedtak inn til både Fylkesmannen og Utdanningsdirektoratet, men ingen av instansene har overprøvd rektors beslutning.

Her finner du Fredrikstad Blads dekning av saken, med en del kommentarer under. Mye interessant der.

Klapp på skulderen til rektor!

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester