- Du kan bli frisk med bønn

Barn skal ha blitt lokket inn i misjonsbuss i Hardanger. – Vi bor jo i et kristent land, unnskylder misjonsleder.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Det tverrkirkelige Os-Fellesskapet ryster bygda Uskedalen i Kvinnherad kommune i Hardanger etter aggressiv misjonering mot barn.

Misjonsorganisasjonen er i Uskedalen for å misjonere i tre uker. De har lokket barn inn i forkynner-bussen sin, skriver lokalavisen Kvinnheringen.

Politiet har mottatt flere klager fra foreldre.

– Dette bør overhodet ikke skje overfor mindreårige. Det er svært upassende, sier lensmann Sigurd Børve i Kvinnherad til NRK.

– Vi vil nå ta kontakt med ansvarlige. Vi vil gi beskjed om at dette ikke er akseptabelt og overvåke hva som skjer videre, sier Børve.

Barn helt ned i seksårsalderen er blitt lokket inn i bussen. Ei jente med alvorlig matallergi er blant dem som ble lokket inn i bussen.

– Hun var glad da hun kom hjem, fordi hun trodde hun var kurert, sier far til jenta til avisen.

Her er saken.

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester