Anne-Marie (87) kjempet mot homoflagg – hedret med pris

 

Anne-Marie Bergan (87) fra Kabelvåg fikk nylig Bibel- og bekjennelsesprisen. – Du er en uredd forsvarer av Guds ord, sa daglig leder i For Bibel og bekjennelse (FBB) som deler ut prisen.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

(Saken er publisert i avisa Dagen lørdag 26.mars.)

"Daglig leder i FBB, Boe Johannes Hermansen, overrakte prisen, og sa at den er en takk og anerkjennelse til Anne-Marie Bergan for sterk og tydelig bekjennelse, i skrift og tale.

Han trakk frem hennes kamp mot homoflagg i lokale kirker i Lofoten, mot innføring av ekteskapslov for samkjønnede i samfunnet og vigselsordning for samkjønnede i Den norske kirke.

– Du er en uredd forsvarer av Guds ord, fordi du har en kjærlighet til Ordet. Du har sett at et ja til Bibelen, må innebære et nei til det som bryter med dette ordet."

Som i alle de helliges menigheter skal kvinnene tie når menigheten samles. Det er ikke tillatt for dem å tale; de skal underordne seg, slik også loven sier. Hvis det er noe de vil lære, så la dem spørre sine menn hjemme. For det er en skam for en kvinne å tale i menigheten." (1 Kor 14,34)

"En kvinne skal ta imot opplæring i stillhet og underordne seg i alt. Jeg tillater ikke en kvinne å undervise eller bestemme over mannen, hun skal være stille." (1 Tim 2,11)

Neimen, har du sett?!
Hva var Guds ord igjen?

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

AnnonseAnnonse