Anne-Marie (87) kjempet mot homoflagg – hedret med pris

Anne-Marie (87) kjempet mot homoflagg – hedret med pris

 

Anne-Marie Bergan (87) fra Kabelvåg fikk nylig Bibel- og bekjennelsesprisen. – Du er en uredd forsvarer av Guds ord, sa daglig leder i For Bibel og bekjennelse (FBB) som deler ut prisen.

(Saken er publisert i avisa Dagen lørdag 26.mars.)

"Daglig leder i FBB, Boe Johannes Hermansen, overrakte prisen, og sa at den er en takk og anerkjennelse til Anne-Marie Bergan for sterk og tydelig bekjennelse, i skrift og tale.

Han trakk frem hennes kamp mot homoflagg i lokale kirker i Lofoten, mot innføring av ekteskapslov for samkjønnede i samfunnet og vigselsordning for samkjønnede i Den norske kirke.

– Du er en uredd forsvarer av Guds ord, fordi du har en kjærlighet til Ordet. Du har sett at et ja til Bibelen, må innebære et nei til det som bryter med dette ordet."

Som i alle de helliges menigheter skal kvinnene tie når menigheten samles. Det er ikke tillatt for dem å tale; de skal underordne seg, slik også loven sier. Hvis det er noe de vil lære, så la dem spørre sine menn hjemme. For det er en skam for en kvinne å tale i menigheten." (1 Kor 14,34)

"En kvinne skal ta imot opplæring i stillhet og underordne seg i alt. Jeg tillater ikke en kvinne å undervise eller bestemme over mannen, hun skal være stille." (1 Tim 2,11)

Neimen, har du sett?!
Hva var Guds ord igjen?

Siste nytt i Hjemme

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

 
Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

AnnonseAnnonse