Ang "Folkeregisteret sender alt til Kirken"

For noen dager siden bragte vi saken om folkeregisteret som sender rubbel og bit av opplysninger til Kirka, også om folk som ikke er medllemer av DnK.

Vi sendte en forspørsel om saken til Datatilsynet:

"Vil gjerne ha kommentarer fra dere hvorvidt dette her er lovlig.

Klipper/limer fra websiden fritanke.no:

"
Folkeregisteret sender jevnlig alle norske personendringer til Den norske kirke.
Svein Jåvold, seniorrådgiver for kirkelige registre i Kirkerådet, forklarer at Folkeregisteret jevnlig sender Kirken en samlet liste over nylige adresseendringer, fødsler, dødsfall osv. i Norge. Folkeregisteret har ikke i dag lagret informasjon om hvem som er medlemmer av Dnk. Derfor vil denne listen alltid inneholde mange navn på folk som ikke er medlemmer av kirken. "

Hele saken finnes på http://fritanke.no/NYHETER/2009/Folkeregisteret_sender_alt_til_Kirken/

Som slektsgransker vet jeg at det er umulig å få opplysninger ut av folkeregisteret, sjøl om det er snakk om aldri så uskyldige opplysninger.
Så hvorfor Dnk, til og med ubedt, skal få opplysninger om meg, som attpåtil ikke er medlem av organisasjonen, går langt over min fatteevne.

Kan dette virkelig være lov?"

Fikk idag følgende svar:

"Tilgang til personopplysninger hos Folkeregisteret er nærmere regulert i folkeregisterloven (http://www.lovdata.no/all/hl-19700116-001.html) Det ligger utenfor Datatilsynets arbeidsområde å gi uttalelser om dette da det reguleres av en lov til tilsynet ikke forvalter. Det kan være mulig at Skattedirektoratet kan gi uttalelse om dette."

Så Datatilsynet har null innflytelse på folkeregisteret, det mest grunnleggende av alle de norske registrene...

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse