Ang "Folkeregisteret sender alt til Kirken"

For noen dager siden bragte vi saken om folkeregisteret som sender rubbel og bit av opplysninger til Kirka, også om folk som ikke er medllemer av DnK.

Vi sendte en forspørsel om saken til Datatilsynet:

"Vil gjerne ha kommentarer fra dere hvorvidt dette her er lovlig.

Klipper/limer fra websiden fritanke.no:

"
Folkeregisteret sender jevnlig alle norske personendringer til Den norske kirke.
Svein Jåvold, seniorrådgiver for kirkelige registre i Kirkerådet, forklarer at Folkeregisteret jevnlig sender Kirken en samlet liste over nylige adresseendringer, fødsler, dødsfall osv. i Norge. Folkeregisteret har ikke i dag lagret informasjon om hvem som er medlemmer av Dnk. Derfor vil denne listen alltid inneholde mange navn på folk som ikke er medlemmer av kirken. "

Hele saken finnes på http://fritanke.no/NYHETER/2009/Folkeregisteret_sender_alt_til_Kirken/

Som slektsgransker vet jeg at det er umulig å få opplysninger ut av folkeregisteret, sjøl om det er snakk om aldri så uskyldige opplysninger.
Så hvorfor Dnk, til og med ubedt, skal få opplysninger om meg, som attpåtil ikke er medlem av organisasjonen, går langt over min fatteevne.

Kan dette virkelig være lov?"

Fikk idag følgende svar:

"Tilgang til personopplysninger hos Folkeregisteret er nærmere regulert i folkeregisterloven (http://www.lovdata.no/all/hl-19700116-001.html) Det ligger utenfor Datatilsynets arbeidsområde å gi uttalelser om dette da det reguleres av en lov til tilsynet ikke forvalter. Det kan være mulig at Skattedirektoratet kan gi uttalelse om dette."

Så Datatilsynet har null innflytelse på folkeregisteret, det mest grunnleggende av alle de norske registrene...

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse