Verdensdagen mot dødsstraff

Den saudiarabiske Shia-aktivisten Ali Mohammed Baqir al-Nimr har brukt opp alle sine ankemuligheter og står i fare for å bli henrettet så snart kongen godkjenner dommen. Krev at henrettelsen stanses!
Ali al-Nimrs dom bryter barnekonvensjonen, som fastsetter at barn som er under 18 år ved begått lovbrudd ikke skal dømmes til døden (Ali var 17 år da han ble arrestert). Saudi-Arabia har undertegnet barnekonvensjonen, og er dermed pålagt å følge den. FOTO: AI

Bruken av dødsstraff er den ultimate grusomme og nedverdigende straff, som bryter med retten til liv nedfelt i FNs menneskerettighetskonvensjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2015 kl 08:30

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Mye er sagt, og kan sies, om dødsstraff. HS sier bare èn ting: "Nei".
Dødsstraff er ikke forenelig med et humanistisk livssyn.
Det finnes ikke noe mer sjølmotsigende i et rettssamfunn at staten kan ta livet av sine innbyggere.

Noen tall fra AI, blant annet om Iran og Saudi her, også med kampanjer.

Siste nytt i Fra DnH

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...