- Jeg kan bli drept for å ha stilt opp naken

FOTO: Aliaas blogg

Frykter kampen mot islaminspirert grunnlov kan få henne drept.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Den egyptiske aktivisten Alia al-Mahdy stilte nylig naken i en protestvideo mot den nye, islamistinspirerte egyptiske grunnloven. Det gjorde hun foran Egypts ambassade i Stockholm sammen med to andre kvinner fra kvinneorganisasjonene FEMEN.

Det ble ikke særlig godt mottatt av andre i hjemlandet.

Nå har en annen egyptisk aktivist, Mahmoud Abdel Rahman, anmeldt Mahdy. Rahman krever nå at statsadvokaten fratar Mahdy hennes egyptiske statsborgerskap.

- Ved å stå der naken, så har hun besudlet Egypts omdømme, og gjort narr av religionen, skriver Rahman i klagen til statsadvokaten.

- Jeg kan bli drept
Over sin nakne kropp hadde Mahdy skrevet: «Sharia er ikke en grunnlov». Mahdy sier hun har mottatt flere drapstrusler etter nakenprotesten.

- Om jeg reiser tilbake til Egypt, så vil jeg bli fengslet, og jeg kan bli drept om det nåværende regimet forblir ved makten, sier hun til den uavhengige egyptiske avisen al-Watan.

Mahdy mener at den nye grunnloven i Egypt oppfordrer til kvinnediskriminering og vil bane vei for at kvinner blir fratatt flere rettigheter.

Nakenaktivisten har fått innvilget politisk asyl i Sverige, men ønsker å vende tilbake til hjemlandet til tross for at hun frykter å bli arrestert eller drept.

- Jeg vil gjerne fortsette min kamp for frihet fra Egypt, men akkurat nå så må jeg gjøre det fra utlandet, sier hun.

Angrer ikke
Til tross for de sterke reaksjonene, så angrer hun ikke på nakenstuntet.

- Det er ikke usannsynlig at jeg vil demonstrer naken igjen, sier hun.

Les mer om hedningen Aliaa her.

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...