Vellykket stand i Trondheim

Reza Imeni og Sølvi Hammerseth. FOTO: Morten Rølling

Etter en flott stand i Stavanger i høst, var det trønderhovedstaden sin tur til å få et religionskritisk spark bak.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet
Se bildet større

Tom Dahle, Thomas Lie-Gjeldslett og Reza Imeni sprer Holy Crap. FOTO: Morten Rølling

Se bildet større

Helt OK å stå på Nordre en lørdag, når man får avsetning på varene. FOTO: Morten Rølling

Se bildet større

Å spre religionskritisk materiale kan være en risikosport, men Reza har ingenting imot å vise fram både kristenkritiske og muslimkritiske bilder. Det er samme ulla, sier han: tøys og tull! FOTO: Morten Rølling

Se bildet større

Thomas og Reza syns det er trivelig, om enn litt kaldt, å prøve å få trønderne i tale! FOTO: Morten Rølling

Se bildet større

Even Gran (mer kjent fra Human-etisk forbund) og Sølvi Hammerseth, foran bøkene om Snåsakaillen. Disse skaffet oss litt oppmerksomhet. En del eldre, frustrerte damer som ble fortørnet over at vi hadde med bøker om ham, for "han er da ingen hedning!!!?" FOTO: Morten Rølling

Morten Rølling, Sølvi Hammerseth og Reza Imeni kom sørfra for å bidra, mens Tom Dahle, Thomas Lie-Gjedslett og undertegnede var lokale initiativtakere.

Vi stilte oss pent opp der vi hadde fått anvist plass, et stykke ned i Nordre gate, og pusha Holy crap så det lukta svidd helt opp til Vår Frue kirke. Det ble faktisk ikke nok blader, og det er jo bra!

Så veldig mange som stoppa og diskuterte, var det ikke, men mange av trøndermedlemmene kom innom for en prat, og det var hyggelig!

Noen nye medlemmer ble det også, så det skal nok bli mer aktivitet i Midtnorge utover året, om enn ikke i samme formatet som denne mailørdagen.
Men neste gang stiller vi oss lenger opp. Mellom kirka og de misjonerende mormonerne!

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...