Les Koranen og Bibelen, ikke brenn dem!

 

Pressemelding fra Hedningsamfunnet 14. april 2011:

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Hedningsamfunnet ser med avsky på amerikanske fundamentalisters brenning av Koranen. Enkelte har tatt til orde for å brenne Bibelen på samme måte, noe som ville ha vært et like forkastelig angrep på ytringsfriheten.
Vår linje har alltid vært å oppfordre folk om å lese disse skriftene, for selv å gjøre seg opp en mening om innholdet.

I mange år var Hedningsamfunnet et fast innslag i gatebildet i Oslo. Vi har nylig gjenopptatt standsvirksomheten, og er ofte å finne på Egertorget på lørdager. Der ønsker vi nå å dele ut bibler og koraner til publikum. Vi har imidlertid ikke midler til å kjøpe dem inn, og har henvendt oss til kristne og muslimske organisasjoner med bønn om å få overta bøker til utdeling. Dessuten oppfordrer vi folk om å gi oss disse bøkene når de har lest dem, slik at vi kan gi dem videre.

Dagfinn Eckhoff, styreleder Hedningsamfunnet

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...