'Til ungdommen' fikk knepen salmestøtte i Kirkerådet

Vil at Nordahls Griegs sang skal være med i den nye salmeboka.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

8 av 14 representanter vil ha denne humanistiske teksten, skrevet av en ateist, inn i salmeboka.

De serks som ikke ikke vil ha den med, argumenterer med at den ikke er en salme.
Jofrid Trandem Myhre, nestleder i Kirkerådet:

– Jeg ønsker å være prinsipiell. «Til ungdommen» faller utenfor definisjonen av en salme. Hele sangen understreker sprengkraften i mennesket, ikke i evangeliet. Fraværet av Gud i kampen for en bedre verden, har ikke noe å gjøre i salmeboka.

Et menenske med forstand!

Biskop Byfuglisen, derimot, har frekkhetens nådegave:
– For meg er det viktig hvilke verdier denne sangen løfter fram. Og verdiene som «Til ungdommen» formidler er grunnleggende, kristne verdier.

Dette er jo som alle oppegående, ærlige mennesker vet, direkte feil.
Kristendommen kjemper og kjemper og kjemper mot alle humanistiske verdier, helt til resten av samfunnet har akseptert dem, da kommer kirka diltende etter, og ikke bare adopterer disse verdiene, de hevder også at de er gode kriistne verdier. Det er direkte kvalmende.

Kirkerådets saksordfører for den nye salmeboka, Kristin Gunleiksrud:
– Vi skal ha stor respekt for denne sangens tilblivelseshistorie og tradisjonelle bruk. Hvis «Til ungdommen» tas inn i salmeboka, og når den blir brukt i kirkelig sammenheng - bør det skje med ærbødighet og respekt for den tradisjonen denne sangen er en del av.

Og dette er hva slags svada?? Det er umulig å bruke denne sangen "med respekt" i kirka, siden den ble skrevet som en hyllest til mennesket og humanismen og som motsats til det kirkelige.

La "Til ungdommen" være!

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...