Kristendummen 2010

 

Da er det utdelt Kristendum igjen!

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Prisen og tittelen ”Kristendummen 2010” tildelt prinsessen

Vår alles kjære Märtha Louise har leid lokaler i Stavanger av Det Norske Misjonsselskap. I et intervju med Stavanger Aftenblad kommer det fram at hun ikke lenger nøyer seg med å ta kontakt med hester og engler: ”Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller” uttaler hun.
Avisen Vårt Land har snakket med sjefen for misjonsselskapet. ”Jeg kommer ikke til å godta at det blir tatt kontakt med døde i våre lokaler” sier han. Dette har vi full forståelse for. Døde i misjonsselskapets lokaler bør i jorda snarest, og det før prinsessen ankommer.

Prinsessen har utvilsomt fått en god oppdragelse, inkludert en barnetro på engler og en bestefar i Himmelen. Til tross for at hun har fjernet seg noe fra Kirkens lære, er hun fortsatt medlem av statskirken og kaller seg kristen. Dermed har hun også de formelle kvalifikasjoner i orden når hun nå mottar Hedningsamfunnets pris ”Kristendummen” for 2010. Konkurransen er hard, og hun har forsøkt før uten å lykkes, men denne gangen ble det full klaff. Vi gratulerer!

Som premie vil prinsessen få oversendt boken Guds lille brune, en samling bibelsteder. 4 utgave er nettopp kommet, og her kan hun lese mer om engler, f.eks. at ”Den natten gikk Herrens engel ut og slo ihjel 185 000 mann i assyrernes leir.”

Juryen

Hedningsamfunnets nidpris "Kristendummen" ble innstiftet i 1994, da den ble tildelt forfatteren Vetle Lid Larsen. Senere har følgende mottatt den: Skuespilleren Geir Børresen (1999), forretningsmannen Gunnar Rosenlund (2000), professor Hans Fredrik Dahl (2002), professor Hans Kvalbein, Menighetsfakultetet (2003), filosof Nina Karin Monsen (2004), biskop Ole D. Hagesæther (2005), pastor Jan-Aage Torp (2006), forfatteren Erlend Loe (2008), prinsesse Märtha Louise (2010).

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...