Kristendummen 2010

Kristendummen 2010

 

Da er det utdelt Kristendum igjen!

Prisen og tittelen ”Kristendummen 2010” tildelt prinsessen

Vår alles kjære Märtha Louise har leid lokaler i Stavanger av Det Norske Misjonsselskap. I et intervju med Stavanger Aftenblad kommer det fram at hun ikke lenger nøyer seg med å ta kontakt med hester og engler: ”Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller” uttaler hun.
Avisen Vårt Land har snakket med sjefen for misjonsselskapet. ”Jeg kommer ikke til å godta at det blir tatt kontakt med døde i våre lokaler” sier han. Dette har vi full forståelse for. Døde i misjonsselskapets lokaler bør i jorda snarest, og det før prinsessen ankommer.

Prinsessen har utvilsomt fått en god oppdragelse, inkludert en barnetro på engler og en bestefar i Himmelen. Til tross for at hun har fjernet seg noe fra Kirkens lære, er hun fortsatt medlem av statskirken og kaller seg kristen. Dermed har hun også de formelle kvalifikasjoner i orden når hun nå mottar Hedningsamfunnets pris ”Kristendummen” for 2010. Konkurransen er hard, og hun har forsøkt før uten å lykkes, men denne gangen ble det full klaff. Vi gratulerer!

Som premie vil prinsessen få oversendt boken Guds lille brune, en samling bibelsteder. 4 utgave er nettopp kommet, og her kan hun lese mer om engler, f.eks. at ”Den natten gikk Herrens engel ut og slo ihjel 185 000 mann i assyrernes leir.”

Juryen

Hedningsamfunnets nidpris "Kristendummen" ble innstiftet i 1994, da den ble tildelt forfatteren Vetle Lid Larsen. Senere har følgende mottatt den: Skuespilleren Geir Børresen (1999), forretningsmannen Gunnar Rosenlund (2000), professor Hans Fredrik Dahl (2002), professor Hans Kvalbein, Menighetsfakultetet (2003), filosof Nina Karin Monsen (2004), biskop Ole D. Hagesæther (2005), pastor Jan-Aage Torp (2006), forfatteren Erlend Loe (2008), prinsesse Märtha Louise (2010).

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Morten Guldberg leder i Hedningsamfunnet og styremedlem i Skepsis

Fritanke.no bringer en sak om vår nyvalgte leder.

Man er imponert...

Historieløs, men på hvilket nivå?

AnnonseAnnonse