Kristendummen 2010

Kristendummen 2010

 

Da er det utdelt Kristendum igjen!

Prisen og tittelen ”Kristendummen 2010” tildelt prinsessen

Vår alles kjære Märtha Louise har leid lokaler i Stavanger av Det Norske Misjonsselskap. I et intervju med Stavanger Aftenblad kommer det fram at hun ikke lenger nøyer seg med å ta kontakt med hester og engler: ”Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller” uttaler hun.
Avisen Vårt Land har snakket med sjefen for misjonsselskapet. ”Jeg kommer ikke til å godta at det blir tatt kontakt med døde i våre lokaler” sier han. Dette har vi full forståelse for. Døde i misjonsselskapets lokaler bør i jorda snarest, og det før prinsessen ankommer.

Prinsessen har utvilsomt fått en god oppdragelse, inkludert en barnetro på engler og en bestefar i Himmelen. Til tross for at hun har fjernet seg noe fra Kirkens lære, er hun fortsatt medlem av statskirken og kaller seg kristen. Dermed har hun også de formelle kvalifikasjoner i orden når hun nå mottar Hedningsamfunnets pris ”Kristendummen” for 2010. Konkurransen er hard, og hun har forsøkt før uten å lykkes, men denne gangen ble det full klaff. Vi gratulerer!

Som premie vil prinsessen få oversendt boken Guds lille brune, en samling bibelsteder. 4 utgave er nettopp kommet, og her kan hun lese mer om engler, f.eks. at ”Den natten gikk Herrens engel ut og slo ihjel 185 000 mann i assyrernes leir.”

Juryen

Hedningsamfunnets nidpris "Kristendummen" ble innstiftet i 1994, da den ble tildelt forfatteren Vetle Lid Larsen. Senere har følgende mottatt den: Skuespilleren Geir Børresen (1999), forretningsmannen Gunnar Rosenlund (2000), professor Hans Fredrik Dahl (2002), professor Hans Kvalbein, Menighetsfakultetet (2003), filosof Nina Karin Monsen (2004), biskop Ole D. Hagesæther (2005), pastor Jan-Aage Torp (2006), forfatteren Erlend Loe (2008), prinsesse Märtha Louise (2010).

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

 
Morten Guldberg leder i Hedningsamfunnet og styremedlem i Skepsis

Fritanke.no bringer en sak om vår nyvalgte leder.

Man er imponert...

Historieløs, men på hvilket nivå?

Kaktus, denne gang fysisk

Soleklar kandidat

AnnonseAnnonse