God jul til våre lesere!

Vi vil ønske lesere av hedning.no en trivelig julefeiring, enten det feires som jôl, kristmesse eller haram-jul!

Tekst:

Publisert:

Håp - den største markedsføringsbløffen noensinne

Jula er en høytid som er knyttet til mørket og at sola snur. Vi feirer dette med god mat, pynt, besøk og gaver. Vi tester julegavene våre, tar de nye skøytene eller akebrettene med ut på tur og feirer snøen og trimmer bort litt av det vi spiste for mye.

I kjølvannet etter 22. juli forteller BBC News at selv ateister føler trøst ved å gå i kirken. Dette minner meg stygt om den største markedsføringsbløffen noen sinne. Håp.

Først, hva er håp? Det må vel være en begrunnet vurdering som konkluderer med et positivt resultat. Slik sett håper vi på at det i løpet av vinteren blir snø nok til å gå på ski. Eller at det er håp i hengende snøre. Før eller siden får vi fisk. Vi som fisker har opplevd før å få fisk tidligere og vi vet at det svømmer sultne fisker på bunnen som er dumme nok til å bite på agnet. Med andre ord har vi erfaring og kunnskap som tilsier at det blir et positivt resultat bare vi venter lenge nok og bare vi lar snøret henge ute.

Hva mener de kristne og ikke minst de som er bare litt kristne når de snakker om håp? Jo, de håper på at når vi dør så dør vi ikke helt likevel. Eller de håper at en dag kommer Guds rike ned til jorden eller de håper på opprykkelsen, med trykk på andre stavelse. Denne opprykkelsen er for øvrig knyttet til vår Grunnlov, dette til orientering.

Når man da faller for fristelsen å knytte håp til egen eller andres død, mener jeg at vi mangler både erfaring og kunnskap som tilsier at vi kommer til et bedre sted etter vår død. Det er heller ingen bevis eller så mye som et indisium for at noen noen gang som helst har overlevd å dø. Det er heller ingen som har funnet stedet vi i henhold til Bibelen skal opprykkes til og det er også knyttet en del utfordringer til gjennomføringen.

Jeg blir derfor bare trist når jeg hører om håp så lenge dette innebærer at man utsetter denne belønningen til etter at livet i denne jammerdal er over. Dette er en markedsføringsbløff iscenesatt av Johannes i hans åpenbaring, med trykk på tredje stavelse.

Håp er skadelig dersom det gjør at vi utsetter hyggelige ting til etter at vi er døde. Det er også en dårlig unnskyldning for å ikke bidra til eller kreve en bedre verden. Derfor vil jeg avslutningsvis oppfordre alle til å slutte å håpe og begynne å gjøre noe positivt for oss selv, for andre eller for dem som skal komme etter oss. La det bli min hedenske julehilsen og min nyttårsoppfordring.

MVH Siv Sinober

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

 
Morten Guldberg leder i Hedningsamfunnet og styremedlem i Skepsis

Fritanke.no bringer en sak om vår nyvalgte leder.

Man er imponert...

Historieløs, men på hvilket nivå?

Kaktus, denne gang fysisk

Soleklar kandidat

AnnonseAnnonse