Med så mange kirker, må det jo gå til ....

Flere kirker enn skoler, sykehus og banker - til sammen. Det fører til en aldeles sinnsyk heksejakt, bokstavelig talt..

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Med så mye konkurranse er det vanskelig for de forskjellige kirkene å skaffe seg en menighet, og mange pastorer bruker hekseforfølgelse for å sette seg i respekt og for å skaffe oppmerksomhet rundt egen kirke.

- Familien trenger en syndebukk

Human-Etisk Forbunds bistandsorganisasjon Humanistisk aksjon for menneskerettigheter i utviklingsland (HAMU) støtter organisasjoner som jobber mot hekseforfølgelser av barn i Nigeria. Lars Gule er styremedlem i organisasjonen og førsteamanuensis i utviklingsstudier og flerkulturell forståelse ved høyskolen i Oslo.

- Noe av det mest groteske i denne saken, er innflytelsen fra kristen misjon. De bidrar til å bygge opp under troen på onde ånder og onde makter, sier han.

Gule sier at barna som oftest blir anklaget for hekseri i forbindelse med en hendelse i familien.

- Dette kan skje hvis en i familien har mistet jobben, blitt syke, eller det har skjedd et uventet dødsfall. Familien vil lete etter en forklaring, og trenger en syndebukk, forklarer han.

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester