Vatikanets dystre påske

Ikke den festligste påskeinngangen i pavens historie!

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

VATIKANET KAN STØTTE seg til eldgamle diplomatiske og retoriske tradisjoner, maktbevisst og spissfindig på samme tid, men onsdag denne uken holdt det lenge med et standardformular:

Pave Benedict XVI har «akseptert avskjedssøknaden» til den irske biskopen John Magee.

Punktum.

73 år gamle Magee er en av mange irske kirkeledere som er blitt beskyldt for å ha beskyttet katolske prester som har misbrukt barn seksuelt. Tidligere i sin karrière har han arbeidet som sekretær for tre paver, Paul VI, Johannes Paul I og Johannes Paul II. Det er altså en gammel insider fra Vatikanet som nå fikk merke at ord må følges av handling i bestrebelsene for å gjenreise kirkens moralske autoritet.

Les hele kronikken her.

Nå er det sjølsagt aldri spesielt morsomt å utsettes for "vanære". Men han der iren er neppe den som er vanskeligst å vrake i arbeidslivet, i en alder av nesten død...
Vi er temmelig sikre på at han får en klapp på skuldra av de høye herrer, for lang og tro tjeneste for kirka.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester