Vatikanet protesterer mot Belgia

Vatikanet har protestert til Belgia over måten politiet opptrådte på da det gjennomsøkte hovedkvarteret til den katolske kirken i landet i forbindelse med etterforskningen av overgrepssaker.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

- Rettsvesenet gjør jobben sin og har rett til å gjennomføre razziaer. Likevel finner jeg det en smule overraskende at politiet gikk så langt som til å snuse rundt biskopgraver, sier lederen for den katolske kirken i Belgia, erkebiskop Andre-Joseph Leonard.

I protesten er Vatikanet krassere i ordbruken og gir uttrykk for sjokk over måten ransakingen ble gjennomført på, og indignasjon over at to biskopgraver også ble undersøkt.

Det fikk Belgias ambassadør høre da Vatikanets utenriksminister overrakte protesten.

Les saken her.

Ja, det er klart. Egen sjølrettferdighet og "verdighet" er jo langt viktigere enn å finne sannheten i situasjonen som nå har oppstått.

Siste nytt i Barn/unge

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

 
Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.