Vatikanet protesterer mot Belgia

Vatikanet har protestert til Belgia over måten politiet opptrådte på da det gjennomsøkte hovedkvarteret til den katolske kirken i landet i forbindelse med etterforskningen av overgrepssaker.

- Rettsvesenet gjør jobben sin og har rett til å gjennomføre razziaer. Likevel finner jeg det en smule overraskende at politiet gikk så langt som til å snuse rundt biskopgraver, sier lederen for den katolske kirken i Belgia, erkebiskop Andre-Joseph Leonard.

I protesten er Vatikanet krassere i ordbruken og gir uttrykk for sjokk over måten ransakingen ble gjennomført på, og indignasjon over at to biskopgraver også ble undersøkt.

Det fikk Belgias ambassadør høre da Vatikanets utenriksminister overrakte protesten.

Les saken her.

Ja, det er klart. Egen sjølrettferdighet og "verdighet" er jo langt viktigere enn å finne sannheten i situasjonen som nå har oppstått.

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse