Planlegger gigantsøksmål mot paven etter sexmisbruk

80 belgiere planlegger for tida et gigangsøksmål etter at de mener seg seksuelt misbrukt av prester og munker i Belgia.

De holder paven ansvarlig og skal etter planen saksøke Vatikanet, den katolske kirka i Belgia og deres biskoper.

Belgiske medier bragte nyheten i går etter at den belgiske kirka for noen dager siden uttalte at de er villige til å betale kompensasjon for overgrepsofre begat av geistlige, melder nyhetsbyrået AP.

Det er advokatene Walter Van Steenbrugge og Christine Mussche som skal representere de fornærmede.

- Alle juridiske midler vil bli brukt til å forfølge grove brudd på menneskerettighetene, barns rettigheter og forbrytelser mot menneskeheten, sier Mussche til belgiske medier, ifølge AP.

Men pave Benedict vil slippe å vitne i en eventuell rettssak på grunn av hans diplomatiske immunitet, men advokat Van Steenbrugge varsler at andre høyt opp i Vatikanet må møte opp, skriver Reuters.

Rundt 500 ovegrepssaker i Belgia har nådd offentlighetens lys de siste åra.

Her kan du lese mer.

Dette skal bli interessant, så det holder...

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse