Paven anklages for å skjule sexovergrep

Pave Benedikt har beklaget at den katolske kirken har dysset ned sexovergrep begått av krikens egne, men anklages nå selv for å ha bidratt aktivt til dette.

Pave Benedikt anklages for å ha beskyttet en amerikansk prest som skal ha begått overgrep mot nærmere 200 døve gutter.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

The New York Times har fått tilgang til brevkorrespondanse mellom den overgrepsanklagede presten Lawrence C. Murphy og daværende kardinal Joseph Ratzinger i 1996, ni år før han ble pave.

Ratzinger hadde på denne tiden en ledende stilling i Vatikanet, og dokumentene viser hvordan flere amerikanske biskoper frykter at den katolske kirke kunne bli stilt i forlegenhet dersom overgrepssaken ble kjent.

Vatikanet tok aldri affære i saken, og Murphy fikk fortsette sitt virke som prest til sin død i 1998.

Saken kan leses bl.a. i Vårt Land.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester