Innlegg av Arild Rønsen

My God!

 

Når militante islamister begår overgrep rundt omkring i verden, har vi tendens til å stille norske muslimer til veggs: ”Ta avstand!” Jeg spør: Hva med paven? Hvor er katolikkene?

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

For ikke å bli misforstått: Jeg er beinhard motstander av militant islamisme, liksom jeg er mot all form for terrorisme. Jeg er heller ingen tilhenger av at fredelige muslimer til enhver tid skal tvinges ut i gatene fordi noen gærninger som tilfeldigvis deler deres religiøse tro har sprengt seg sjøl og uskyldige sivile i fillebiter.

Men – her fins en vesentlig forskjell: Når paven uttaler seg, uttaler han seg ikke som noen hvem-som-helst katolikk. Hvis noen taler på vegne av sitt folk/sin menighet her i verden, så er det jaggu paven. Når paven taler, taler han per definisjon på vegne av drøyt en milliard katolikker.

Og hva velger han å vie sin skjærtorsdags preken til, det herrens år 2010? Jo, han velger å angripe retten til sjølbestemt abort! Samtidig som hans øverste presteskap verden over avsløres som guttebarn-mishandlere av aller mest avskyelige skuffe! Et faktum han rett og slett velger å hoppe bukk over! Paven tier!

Kunne den øverste ledelse i den katolske kirke i Norge vennligst kommentere dette? Paven er som sagt paven. Tør noen norske katolikker ta avstand fra dette fornærmende og gudsforlatt fordummende vrøvlet?

Opprinnelig publisert på egen blogg, 1. april 2010. Gjengitt med tillatelse.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

 
Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.