Vatikanet slår tilbake mot sexanklager

Vatikanets representant i FN, Silvano Tomasi, tar til motmæle etter at en representant fra Den internasjonale humanistiske og etiske union beskyldte Vatikanet for å forbryte seg mot adskillige paragrafer i konvensjonen for barnas rettigheter

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Nå bruker Tomasi statistikk fra den amerikanske avisen Christian Science Monitor til å vise at de fleste overgrep i USA finner sted i protestantiske menigheter, og at seksuelle overgrep mot barn er vanlige i jødiske samfunn, skriver Kristeligt Dagblad.

Silvano Tomasi forsvarer Vatikanet ved å si at forskning tyder på at kun 1,5 til 5 prosent av katolske prester har vært involvert i seksuelt misbruk. Han mener dessuten at terminologien bør endres, da han mener mange av forholdene har mer karakter av homoseksuelle forhold enn pedofili.

– 80-90 prosent av prestene som har vært involvert i overgrep, er tiltrukket av halvvoksne menn mellom 11 og 17 år, sier Tomasi.

Hele saken leses her.

Vi har hørt om skivebom tidligere, men dette slår det meste.

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester