Barnebrud (12) døde av indre blødninger

En 12 år gammel jente fra Jemen døde etter samleie med sin voksne ektemann.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Den 12 år gamle jenta var gift med en mann som var dobbelt så gammel som henne. De hadde bare vært gift tre dager før det gikk fryktelig galt og hun døde av indre blødninger.

Per i dag finnes det ikke en nedre aldersgrense for giftemål i Jemen, men flere lignende saker som denne har ført til at debatten raser. I september døde en 12 år gammel jente og hennes datter under fødsel.

Her er saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester