Jenter dømt til pisking av saudiarabisk domstol

Seks foreldreløse jenter mellom 12 og 18 år er dømt til pisking for å ha angrepet direktøren for barnehjemmet de bor på. Det bekrefter saudiarabiske myndigheter.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Jentene ble dømt til ti piskeslag hver etter landets strenge tolkning av islamsk lov. Piskeslagene ble gitt ved kvinnefengselet i Medina.

- Behandlingen av de seks foreldreløse er en legitim domstolsavgjørelse, sier Muhammed al-Awadh, talsperson for sosialdepartementet i Saudi-Arabia.

Her er saken.

Og så blir fundamentalistmuslimer forbannet fordi vi ikke viser religionen deres respekt? Janei, faktisk så har vi bare forakt til overs for en religion som kan tillate at unger piskes.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

 
Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.