Jenter dømt til pisking av saudiarabisk domstol

Seks foreldreløse jenter mellom 12 og 18 år er dømt til pisking for å ha angrepet direktøren for barnehjemmet de bor på. Det bekrefter saudiarabiske myndigheter.

Jentene ble dømt til ti piskeslag hver etter landets strenge tolkning av islamsk lov. Piskeslagene ble gitt ved kvinnefengselet i Medina.

- Behandlingen av de seks foreldreløse er en legitim domstolsavgjørelse, sier Muhammed al-Awadh, talsperson for sosialdepartementet i Saudi-Arabia.

Her er saken.

Og så blir fundamentalistmuslimer forbannet fordi vi ikke viser religionen deres respekt? Janei, faktisk så har vi bare forakt til overs for en religion som kan tillate at unger piskes.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse