Mislykket selvmordsbomber snakker ut:

- Jeg trodde jeg skulle komme til himmelen

14 år gamle Umar Fidai deltok i et angrep der over 40 personer ble drept. Nå forteller han om hvorfor han begikk den grufulle handlingen.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

- Alt jeg tenkte på var at jeg måtte detonere meg selv i nærheten av så mange folk som mulig. Jeg trodde det bare skulle gjøre litt vondt, før jeg havnet i himmelen, sier 14 år gamle Umar Fidai til BBC.

Angrep under relligiøs feiring

TV-kanalen har møtt én av de to tenåringsguttene som sto bak det forferdelige angrepet i den pakistanske byen Dera Ghazi Khan 3. april. Guttene festet sprengstoff til kroppen og slo til under Sufi-muslimers religiøse høytid i byen. Flere hundre sufister hadde samlet seg ved Sakhi Sarwars mausoleum.

Umar Fidais venn, Ismail, døde i angrepet. Det samme gjorde over 40 sivile.

Mer om dette her.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester