Human-Etisk Forbund reagerer på Solbergs skolegudstjeneste-utspill

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2016 kl 12:13

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

"Det vil være en unnlatelsessynd å tilpasse oss så mye at vi unnlater den viktigste grunnen til at vi feier jul", sa statsminister Erna Solberg under Stortingets spørretime onsdag. Utspillet kom etter at det ble kjent at rektorene ved skolene i Voss dropper skolegudstjenester før jul i år. Dette reagerer Human-Etisk Forbund på.

"Vi har tro- og livssynsfrihet i dette landet, og da synes jeg statsministeren skal holde seg for god til å si at dette er noe alle må oppleve", sier styreleder Tom Hedalen i Human-Etisk Forbund.

Les mer her:

https://www.nrk.no/hordaland/_-stemplar-dei-som-ikkje-vil-delta-i-skulegudstenestene-som-avvikarar-1.13231237

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...