Vil kartlegge ulovlig forkynning i skolen

Human-Etisk Forbunds fylkeslag i Hordaland vil kartlegge brudd på Opplæringslovens forbud mot forkynnelse i den offentlige skolen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.05.2013 kl 15:57

I Opplæringsloven står det at undervisningen i religion, livssyn og etikk ikke skal være forkynnende. Human-Etisk Forbunds fylkeslag i Hordaland har opprettet en ressursgruppe som skal kartlegge brudd på det opplæringsloven sier om religion i den offentlige skolen. Ulovlig salmesang og misbruk av skoletimer til religiøs praksis skal opp på bordet.

– HEF har ingen problemer med at barn og ungdom lærer om ulike religioner, tradisjoner og skikker. Problemet oppstår når det læres bort som sannheter, og barna læres opp i en religiøs retning. I en offentlig skole skal en ikke læres opp i at en tro er bedre eller riktigere enn en annen, svarer Magnhild Bøe-Hansen, organisasjonssekretær i Human-Etisk Forbund i Hordaland.

Les mer her

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse