Vil kartlegge ulovlig forkynning i skolen

Human-Etisk Forbunds fylkeslag i Hordaland vil kartlegge brudd på Opplæringslovens forbud mot forkynnelse i den offentlige skolen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.05.2013 kl 15:57

Ateistene
Hedningsamfunnet

I Opplæringsloven står det at undervisningen i religion, livssyn og etikk ikke skal være forkynnende. Human-Etisk Forbunds fylkeslag i Hordaland har opprettet en ressursgruppe som skal kartlegge brudd på det opplæringsloven sier om religion i den offentlige skolen. Ulovlig salmesang og misbruk av skoletimer til religiøs praksis skal opp på bordet.

– HEF har ingen problemer med at barn og ungdom lærer om ulike religioner, tradisjoner og skikker. Problemet oppstår når det læres bort som sannheter, og barna læres opp i en religiøs retning. I en offentlig skole skal en ikke læres opp i at en tro er bedre eller riktigere enn en annen, svarer Magnhild Bøe-Hansen, organisasjonssekretær i Human-Etisk Forbund i Hordaland.

Les mer her

Siste nytt i Barn/unge

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

 
Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.