Vil ha kristendommen tilbake i skolen

Oslos varaordfører Aud Kvalbein vil ha kristendomsundervisningen tilbake i skolen, etter finsk modell.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

I et innlegg om verdispørsmål på Oslo Symposium begrunnet KrF-politikeren dette med at KRL-faget, og nå RLE-faget, har formidlet en uheldig relativisme som likestiller alle religioner.

- Det er ikke mulig å si at noe er sant. Resultatet blir for mange barn trosforvirring, sa Kvalbein.
Hun mener RLE som fag har fremmet en sekulær ateisme som en slags verdinøytralitet som står over alle andre religioner, og som alle skal godta.
- Men verdinøytralitet finnes ikke. Det jeg sier om RLE er ikke til forkleinelse for mange lærere som gjør en utmerket innsats. Det er selve faget som er vanskelig, sier Kvalbein.

Hun sier det er viktig at alle – også barn – kan være trygge i sin trosidentitet. Derfor vil hun at barna skal få undervisning om sin egen tro, det vil si det foreldrene lærer dem hjemme. Og undervisningen må gis av personer som har samme ståsted som foreldrene, slik at undervisningen blir troverdig.

Hele saken er å lese her.

Dette kan ikke sies for ofte: Religiøs tro som sådan har INGENTING i skolen å gjøre! Bare begrepet forteller jo det: "tro". I hvilke andre sammenhenger i skolen lærer ungene å tro noe? De skal lære kunnskap, ikke en tro, som er en av tusen andre merkelige overbevisninger i verden. Skoletida skal IKKE kastes bort på religiøst fjas. Religiøs oppfostring skal være personlig, ikke et samfunnsanliggende. EOD.

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester